News

Ei sunt oamenii care au murit la Iași după ce au băut spirt contrafăcut! „Erau muncitori, nu nişte depravaţi“

03.05.2020 | 13:46
Ei sunt oamenii care au murit la Iasi dupa ce au baut spirt contrafacut Erau muncitori nu niste depravati
ADVERTISEMENT

Ei sunt oamenii care au murit la Iași după ce au băut spirt contrafăcut! Conform primelor informații, la fabricarea acestuia a fost folosit alcool metilic.

Ei sunt oamenii care au murit la Iași după ce au băut spirt contrafăcut!

O anchetă este în desfăşurare, fiind vizată societatea de distribuţie cu sediul în Bucureşti administrată de oameni de afaceri de origine arabă.

ADVERTISEMENT

Patru dintre victimele înregistrate la Iaşi provin din localitatea Stolniceni Prăjescu, sat aflat la câțiva kilometri de Iași.

„Erau muncitori, nu nişte depravaţi“

„Se vehiculează patru decese în comuna noastră. Dar nu ştim dacă din cauza acestui lichid sau din cauza a ceea ce au consumat ei, mâncare sau nu ştiu.

ADVERTISEMENT

Ştiu că alcoolul sanitar este pentru uz extern, nu ştiu ce au găsit ei la analize. Cei care au decedat nu erau rude, locuiau separat.

Erau oameni ai câmpului, îşi munceau pământul, erau legumicultori, deci nu erau nişte depravaţi”, a declarat Costel Hugianu, primarul comunei Stolniceni Prăjescu.

ADVERTISEMENT

În satul Brăteşti, comuna ieşeană Stolniceni Prăjescu, au murit luni, 20 aprilie, trei persoane din cauza consumului de alcool sanitar. Ulterior, la distanță de două zile, a mai decedat una.

„Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că o societate comercială, din municipiul Iaşi, ar fi achiziţionat alcool sanitar de pe rază municipiului Bucureşti, iar ulterior l-ar fi distribuit mai multor societăţi de pe raza judeţului Iaşi.  

ADVERTISEMENT

În urmă activităţilor desfăşurate au fost identificate aceste societăţi comerciale şi au fost ridicate sticlele cu alcool sanitar, iar în urmă analizele efectuate, în substanţă ar fi fost fost identificată o cantitate foarte mare de alcool metilic”, au spus polițiștii

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: