Sport

Ei sunt oamenii care plecau de la FCSB dacă se întorcea Laurențiu Reghecampf: „Trebuia să renunț la două persoane importante”. Exclusiv

Gigi Becali l-a dorit la FCSB pe Laurențiu Reghecampf, după despărțirea de Universitatea Craiova. Finanțatorul vicecampioanei n-a vrut să sacrifice însă două persoane importante din club.
16.06.2022 | 12:17
Ei sunt oamenii care plecau de la FCSB daca se intorcea Laurentiu Reghecampf Trebuia sa renunt la doua persoane importante Exclusiv
Ei sunt oamenii care plecau de la FCSB dacă se întorcea Laurențiu Reghecampf: „Trebuia să renunț la două persoane importante”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Laurențiu Reghecampf (46 de ani) este liber de contract după despărțirea de Unviersitatea Craiova, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK. Gigi Becali a declarat că a vrut ca antrenorul care a calificat-o ultima dată pe FCSB în grupele Ligii Campionilor să se întoarcă la gruparea roș-albastră, dar nu și-a putut satisface dorința din cauza a doi oameni din club.

Cine sunt oamenii pe care Gigi Becali i-ar fi dat afară dacă Reghecampf revenea ca antrenor la FCSB

Reghecampf a obținut cele mai importante performanțe din carieră în perioadele în care a pregătit-o pe FCSB, 2012-2014 și 2015-2017. Cu el la timonă, roș-albaștrii au câștigat două campionate (2013, 2014), o Supercupă a României (2013), o Cupă a Ligii (2016) și s-au calificat în primăvara europeană (2012-2013) și în grupele UEFA Champions League (2013-2014).

ADVERTISEMENT

„Eu l-aș fi vrut pe Reghe. Oi comanda eu și așa e. Când bat cu pumnul în masă, așa trebuie să fie. Dar mai întreb și eu, mă mai consult. Și nu pot chiar așa… Trebuia să renunț la anumite persoane din club ca să vină Reghe.

Nu la MM (n.r. – Mihai Stoica), că MM e prieten cu Reghe. Trebuia să renunț la două persoane importante. Eu l-aș fi vrut pe Reghe”, a declarat Gigi Becali, la Pro Arena.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat în exclusivitate că cei pe care Gigi Becali ar fi trebuit să îi dea afară în cazul în care Laurențiu Reghecampf s-ar fi întors la FCSB erau nimeni alții decât antrenorul principal Toni Petrea și preparatorul fizic Thomas Neubert, cei care i-au fost alături la triumfurile din precedentele mandate.

Reghecampf, Neubert și Petrea nu mai lucrează de doi ani împreună, mai exact din sezonul 2019-2020, când ultimii doi au făcut parte din staff-ul tehnicianului la Al-Wasl. FANATIK a scris despre ruptura dintre Reghe și preparatorul fizic și după ce antrenorul a plecat din Emirate, iar neamțul revenise deja la FCSB.

ADVERTISEMENT

Un alt fost secund al lui Reghe a fost cooptat în staff

Miercuri, 15 iunie, FCSB a început deja pregătirea de vară sub comanda lui Toni Petrea, cel care a fost reconfirmat în funcție de Gigi Becali. FANATIK a anunțat în exclusivitate condițiile în care antrenorul și-a pus semnătura pe noul contract.

Chiar dacă Laurențiu Reghecampf are porțile închise, deocamdată, la vicecampioana României a fost adus un alt fost secund de-al său, pe care Neubert și Petrea îl cunosc foarte bine. Este vorba despre Cristi Țermure, care în sezonul trecut a lucrat cu Reghe la Universitate Craiova, așa cum s-a întâmplat și în precedentele mandate din străinătate și de la FCSB.

ADVERTISEMENT

„Bine ai revenit, Cristi Țermure! FCSB anunță revenirea lui Cristinel Țermure în clubul nostru.

Tehnicianul în vârstă de 50 de ani va îndeplini rolul de antrenor secund și a participat deja la primul antrenament alături de Anton Petrea și colegii acestuia.

Țermure a mai activat în clubul nostru între 2012 și 2014, respectiv 2015-2017, atunci când a fost antrenorul secund al lui Laurențiu Reghecampf. În acele perioade, și-a trecut în palmares două titluri de campion al României, o Supercupă a României și o Cupă a Ligii.

Clubul nostru îi urează Bun Venit și să aibă parte, din nou, de succese alături de FCSB!”, a scris FCSB, pe Facebook.

  • 4 trofee a cucerit Laurențiu Reghecampf în calitate de antrenor al celor de la FCSB

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 3,25 este cota ca echipa lui Gigi Becali să ia titlul în sezonul 2022/2023. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT