Sport

Ei sunt „perlele” fotbalului românesc! Topul celor mai bine cotați jucători din Liga 1

Patronii din Liga 1 își doresc să vândă jucători pe milioane de euro. Însă, care este valoare reală a „perlelor” fotbalului românesc? FANATIK vă prezintă topul celor mai bine cotați jucători români din Liga 1.
27.12.2021 | 18:02
Ei sunt perlele fotbalului romanesc Topul celor mai bine cotati jucatori din Liga 1
FANATIK vă prezintă topul celor mai bine cotați jucători români din Liga 1
ADVERTISEMENT

Visul oricărui patron de club din Liga 1 este acela de a vinde jucători pe sume cât mai mari. Deși marea majoritate a finanțatorilor își laudă excesiv „perlele” din curtea proprie, adevărul este că cel mai scump produs de export al fotbalului românesc, până în acest moment, este Dennis Man, care a fost vândut de FCSB la Parma pentru 13 milioane de euro. O sumă infimă având în vedere cifrele astronomice pe care se realizează transferurile de jucători în fotbalul din Vest.

Cu ajutorul cifrelor oferite de site-ul de specialitate transfermarkt.com, FANATIK a alcătuit topul celor mai bine cotați fotbaliști români din Liga 1.

ADVERTISEMENT

Primul loc este ocupat de Florin Tănase

Topul celor mai bine cotați fotbaliști români din Liga 1 este condus de Florin Tănase (26 de ani). Valoarea căpitanului de la FCSB este estimată la 5,5 milioane de euro.

Florin Tănase este unul dintre cei mai constanți jucători din campionatul românesc. În ultimele sezoane, a fost și este în continuare un om de bază în echipa FCSB-ului, motiv pentru care se vorbește despre mai multe oferte pe care acesta le-ar avea din străinătate.

ADVERTISEMENT

Șansele ca Florin Tănase să plece în fotbalul arab, în această iarnă, sunt foarte mari, fapt confirmat chiar de jucător. Viitoare echipă a căpitanului de la FCSB va trebui să plătească trei milioane de euro pentru transferul său, adică suma stipulată în clauza de reziliere a contractului cu formația bucureșteană.

„Nu ştiu, rămâne de văzut, să vină oferta scrisă şi apoi vom comunica. Clauza este fixă, nu are cine să o schimbe, e trei milioane. Să vedem dacă va veni oferta scrisă, sunt discuţii.

ADVERTISEMENT

Sunt sincer, între echipa națională și bani mai mulţi aș alege a doua variantă. Acolo, în zona Golfului, nu se joacă fotbal? Toată lumea spune că avem cel mai slab campionat, dar dacă pleacă unul în Arabia, aoleu, s-a dus unde s-a dus! Nu mai sunt campionate aşa de slabe”, spunea Florin Tănase la finalul partidei Sepsi – FCSB, 0-0, din ultima etapă de Liga 1 a acestui an.

Florin Tănase

Darius Olaru și Florinel Coman, la egalitate pe locul 2

Pe locul 2 se află Darius Olaru, tot un fotbalist de la FCSB. Nu este de mirare acest lucru, având în vedere că jucătorul, în vârstă de 23 de ani, este „creierul” FCSB-ului de la mijlocul terenului.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul adus de la Gaz Metan este punctul de plecare la aproape toate fazele ofensive create de vicecampioana României, motiv pentru care cota acestuia se ridică la patru milioane de euro.

Darius Olaru

Tot pe locul 2, cu o cotă identică, se află Florinel Coman (23 de ani). Deși în ultima perioadă a fost măcinat de accidentări, „Mbappe de România” a reușit să-și păstreze o cotă ridicată, poate și datorită declarațiilor lui Gigi Becali, în care susține că de pe urma transferului său va obține sute de milioane de euro.

Florinel Coman

Andrei Burcă închide podiumul

Dacă, până acum, în top am avut doar jucători cu profil ofensiv, iată că podiumul este completat de un fundaș, Antrei Burcă. Stoper-ul, în vârstă de 28 de ani, este ca o „stâncă” în apărarea campioanei României, fiind un adversar de temut pentru orice atacant. Această afirmație este susținută și de faptul că CFR Cluj are cea mai bună defensivă din Liga 1. În acest sezon, formația ardeleană a încasat doar opt goluri, cu cinci mai puține decât Farul Constanța, care este echipa cu a doua cea mai bună apărare.

Evoluțiile foarte bune l-au transformat într-un jucător titular și în defensiva echipei naționale, motiv pentru care Andrei Burcă este cotat la 3,5 milioane de euro.

Andrei Burcă

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CFR: 2,75 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT