Life

Ei sunt românii care au dosar penal pentru că au făcut o glumă. Motivele incredibile pentru care au ajuns infractori cu cazier

Românii care s-au ales cu dosar penal după ce au făcut o glumă proastă. Cum au reușit să comită infracțiuni fără a avea această intenție.
19.01.2023 | 10:34
Ei sunt romanii care au dosar penal pentru ca au facut o gluma Motivele incredibile pentru care au ajuns infractori cu cazier
Românii care s-au ales cu dosar penal după ce au făcut glume proaste. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Mai mulți români s-au ales cu dosar penal după ce au făcut o glumă, deși nu au intenționat să comită infracțiuni. Au cazier judiciar din motive incredibile.

Românii care s-au ales cu dosar penal pentru că au făcut o glumă

Glumele și farsele au rolul de a stârni amuzamentul, însă nu întotdeauna se întâmplă așa. Există situații în care lucrurile se schimbă total, iar autorii glumelor ajung să comită, fără să vrea, fapte penale.

ADVERTISEMENT

Mai mulți locuitori din județul Neamț s-au ales cu cazier, deși nu au intenționat să comită o infracțiune.

Printre aceștia se numără și Alexandru Olaru, un bărbat de 62 de ani, din comuna Rediu, care anul trecut a fost condamnat la șase luni de închisoare, pentru tentativă de omor, doar pentru s-a jucat cu o brichetă într-un moment nepotrivit.

ADVERTISEMENT

În plus, bărbatul trebuie să achite suma de 51.000 de lei către Spitalul “Sfântul Spiridon” din Iași, cu titlu de cheltuieli medicale făcute cu tratarea victimei, Ioan Mereuță, un alt locuitor din sat de aceeași vârstă. Inculpatul trebuie să achite și 41.000 de lei prietenului pe care a fost la un pas să-l ucidă.

Cei doi s-au întâlnit la un bar din localitate în seara de 27 octombrie 2020. Se cunoșteau de foarte mult timp și erau buni amici, însă la un moment dat Alexandru Olaru a făcut o greșeală care l-a costat enorm.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a luat de pe masa din cârciumă alcoolul sanitar destinat dezinfectării mâinilor, turnând lichidul pe hainele amicului său. Olaru s-a jucat cu o brichetă și a amenințat că o va aprinde. Nu avea intenția de a face rău, însă inevitabilul s-a petrecut. Vaporii de spirt medicinal s-au aprins imediat de la scânteile brichetei.

Victima a suferit arsuri pe 30% din suprafața corpului și a petrecut o lungă perioadă la spital.

Cum au ajuns polițiștii țintele unei glume proaste

În urmă cu câțiva ani, polițiștii din Piatra Neamț anchetau un jaf la o casă de pariuri din centrul orașului, iar la un moment dat s-au trezit cu mai multe cutii de pizza trimise pentru ei.

ADVERTISEMENT

În acel moment, oamenii legii și-au dat seama că cineva le face o glumă proastă.

După ce au efectuat cercetări, polițiștii au descoperit că autorul farsei era un angajat al unui restaurant din apropiere, care s-a distrat în timp ce urmărea reacția acestora, care aveau de achitat pizza pe care nu au comandat-o.

Tânărul a aruncat cartela telefonului de pe care a sunat pentru comandă, însă polițiștii au reușit să-l identifice. Acesta a fost acuzat de înșelăciune în dauna pizzeriei de la care a comandat, fără a achita conmtravaloarea.

O provocare de pe Tik Tok, motiv de dosar penal pentru două tinere

Două tinere din județul Neamț au fost prinse în timp ce încercau să sustragă cosmetice dintr-un magazin. Cele două, în vârstă de 16, respectiv 19 ani, s-au ales cu dosare penale.

Cu toate acestea, cele două au declarat, la anchetă, că nu au intenționat să fure din magazinul respectiv, ci că totul era o probă de curaj primită de la niște prietene prin aplicația Tik Tok.

Tinerele au furat bunuri în valoare de 2.100 de lei, ca parte a provocării acceptate. Să se filmeze în timp ce sustrăgeau produsele din magazin era o altă condiție a provocării de le Tik Tok.

“În urma activităţilor desfăşurate a reieşit că o minoră de 16 ani şi o tânără de 19 ani, ar fi sustras din magazin mai multe produse cosmetice”, a transmis Poliția Neamț pe 7 octombrie 2022.

ADVERTISEMENT