News

Ei sunt românii care primesc 250 de lei de la jumătatea lunii iunie. Peste 2,5 milioane de oameni beneficiază de această măsură

Cardurile pentru alimente vor fi încărcate cu o nouă tranșă din 15 iunie, a anunțat Marcel Boloș. Cu ce alte vești a mai venit ministrul
03.06.2023 | 12:14
Ei sunt romanii care primesc 250 de lei de la jumatatea lunii iunie Peste 25 milioane de oameni beneficiaza de aceasta masura
Cardurile pentru alimente vor fi alimentate cu o nouă tranșă Sursa foto: upromania.ro
ADVERTISEMENT

O nouă tranșă de 250 de lei va fi încărcată pe cardurile pentru alimente și mese calde din 15 iunie, a anunțat ministrul investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș.

Cardurile pentru alimente, alimentate cu o nouă tranșă

De acești bani vor beneficia aproape două milioane şi jumătate de români, cărora statul le va transfera 600 de milioane de lei pe cardurile pentru alimente și mese calde.

ADVERTISEMENT

Ministrul a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj video ca răspuns la ”zeci de mesaje” despre măsurile sociale pe care Guvernul României le implementează din bani europeni.

”Poate cel mai important anunț este legat de data la care încărcăm o nouă tranșă de 250 de lei pe cardurile pentru alimente și mese calde: de la 15 iunie vom transfera 600 milioane de lei către toți cei 2,4 milioane de beneficiari eligibili.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește cardurile educaționale pe care încărcăm cei 500 de lei pentru haine și rechizite: am încărcat și ultimele 50.000 de carduri unde eram restanți, astfel că peste 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar.

Atenție, cardurile se încarcă o singură dată pe an. Am primit și mesaje de la beneficiari pentru care virasem deja ajutorul încă din toamnă. Aici aș mai puncta că vrem ca de anul viitor ajutorul să fi 750 lei”, a explicat ministrul.

ADVERTISEMENT

Cum poate fi folosit voucherul pentru nou-născuți

”Ultimul aspect, referitor la tipurile de cheltuieli care sunt eligibile cu voucherul de 2.000 lei pe care l-am oferit prin programul ‘Sprijin pentru nou-născuți’: pot fi achiziționate produse precum: îmbrăcăminte, lenjerie, sac de dormit, scutece, produse pentru igienă (șampon, săpun, unguent), comprese sterile, termometru, lapte praf. Nu pot fi achiziționate alimente.

Închei cu o veste bună: din analizele noastre reiese că în următorii ani putem crește valoarea sprijinului pentru mame la 3.000 de lei, așa că voi propune această măsură în Guvern”, a precizat Marcel Boloș pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Banii din programul ”Sprijin pentru nou-născuți” au fost virați la finalul lunii mai. Ministrul a mai declarat atunci că programul va mai continua încă patru ani. În total, în 2021-2027 bugetul destinat măsurilor dedicate mamelor și copiilor în situații dificile este de 450 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT