News

Ei sunt românii care primesc până la 10.000 de lei de la stat. Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a încasa banii

Cine sunt românii care primesc până la 10.000 de lei de la stat? E nevoie să îndeplinești doar câteva condiții ca să încasezi banii.
07.05.2024 | 07:02
Ei sunt romanii care primesc pana la 10000 de lei de la stat Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a incasa banii
Ei sunt românii care primesc până 10.000 de lei de la stat. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Ei sunt românii care primesc până 10.000 de lei de la stat. Guvernul României oferă o sumă generoasă persoanelor care îndeplinesc aceste condiții. Ești și tu una dintre ele? Iată ce condiții trebuie să respecți ca să încasezi banii.

Ei sunt românii care primesc până la 10.000 de lei de la stat

În ultimii ani, au fost oferite numeroase stimulente financiare pentru diferite categorii din România. Un exemplu bun este chiar acordarea voucherelor sociale în valoare de 250 de lei, o dată la două luni de zile.

ADVERTISEMENT

De asemenea, anumiți elevi, dar și familii vulnerabile au primit la rândul lor ajutoare de la stat fie lunar, fie anual. Puține persoane știu însă de cei 10.000 de lei de la stat pe care românii îi primesc.

Cine poate beneficia de acest sprijin financiar? Guvernul României oferă acest stimulent tinerilor care se angajează. În România există o criză a forței de muncă, astfel că era nevoie de măsuri în acest sens.

ADVERTISEMENT

Totuși, românii care primesc până la 10.000 de lei de la stat trebuie să respecte anumite condiții. Menționăm faptul că stimulentele financiar pot ajunge chiar și la 12.000 de lei, în funcție de caz.

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a încasa banii

Ce trebuie să facă tinerii? În primul rând să se angajeze în România. Astfel, se oferă 12.000 de lei celor care își schimbă orașul pentru un job. Totuși, există și o condiție clară. Tinerii trebuie să petreacă cel puțin un an la acel loc de muncă ca să primească toți banii.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cei care au absolvit și sunt în șomaj, dar își găsesc loc de muncă, primesc la rândul lor un bonus de aproape 2.000 de lei. Ce alte condiții mai există pentru românii care primesc 10.000 de lei de la stat?

În primul rând tinerii care nu sunt în șomaj, dar își găsesc de muncă, pot obține 1.000 de lei de la stat. Condiția este ca aceștia să rămână cel puțin trei luni la respectivul loc de muncă. Cât despre absolvenții care își găsesc de lucru în maximum 60 de zile de la absolvire, aceștia pot primi aproape 1.800 lei.

ADVERTISEMENT

Trebuie menționat faptul că banii nu sunt oferiți deodată. Mai exact, tinerii primesc jumătate din sumă în momentul în care se angajează. Restul de bani ajunge la ei de abia după un an, astfel încât condițiile să fie îndeplinite.

Cum sunt acordați banii? Guvernul a mai propus și o primă de încadrare de 55 lei/zi, timp de un an. Această regulă se aplică celor care găsesc de muncă la minimum 15 km de casă. Pe de altă parte, mai există și o primă de relocare de 900 de lei pe lună. Aceasta este acordată doar în cazul în care jobul se află la o distanță mai mare de 50 de km de casă.

Trebuie menționat faptul că pentru a putea să primească acești bani, tinerii sunt nevoiți să depună o cerere în acest sens. De asemenea, ei trebuie să fie și în evidențele ANOFM.

ADVERTISEMENT
Tags: