News

Ei sunt românii care vor primi mai mulți bani de la stat. Ajutorul s-a majorat cu 7.400 de lei

Aceștia sunt românii care vor încasa mai mulți bani de la stat. Susținerea a fost suplimentată cu suma de 7.400 de lei.
06.06.2024 | 07:40
Ei sunt romanii care vor primi mai multi bani de la stat Ajutorul sa majorat cu 7400 de lei
Aceștia sunt românii care vor încasa mai mulți bani de la stat. Susținerea a fost suplimentată cu suma de 7.400 de lei. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ei sunt românii care vor primi mai mulți bani de la stat. Ajutorul s-a majorat cu 7.400 de lei. Propunerea legislativă care a fost adoptată de deputați și vine în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Aceștia sunt românii care vor încasa mai mulți bani de la stat. Susținerea a fost suplimentată cu suma de 7.400 de lei

Aceștia sunt românii care vor încasa mai mulți bani de la stat. Susținerea a fost suplimentată cu suma de 7.400 de lei, ceea ce înseamnă 1.500 de euro. Foarte mulți producători din România se vor bucura de această veste.

ADVERTISEMENT

Mai exact, este vorba de un proiect care aprobă Ordonanţa de Urgenţă 13/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat. Compensarea parțială are legătură cu pierderile generate de creşterea preţurilor la produsele fertilizante şi/sau produsele de protecţie a plantelor.

De asemenea, acest ajutor de stat a fost luat în calcul și pentru că au crescut prețurile la materialul de plantare, combustibilul şi alte costuri, printre care se află forţa de muncă şi utilităţi, suferite de producătorii agricoli de tomate și usturoi.

ADVERTISEMENT

Potrivit deputaților care au adoptat această inițiativă, compensarea parţială are legătură cu pierderile la cultura de tomate în spaţii protejate şi cultura de usturoi, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Ajutorul de stat, mai mare cu 1.500 de euro pentru cultivatorii de roșii și usturoi

Ajutorul de stat va fi, așadar, mai mare cu 1.500 de euro pentru cultivatorii de roșii și usturoi. Cuantumul prevăzut în ordonanţă se suplimentează cu 7.400 de lei pentru 1.000 mp, cu respectarea pragului maxim de 280.000 euro/beneficiar, după cum prevede un amendament al ordonanței.

ADVERTISEMENT

Producătorii de legume din țara noastră vor beneficia de acest stimulent în lunile următoare. Plata se va face începând cu data de 30 septembrie 2024, inclusiv pentru anul 2023, singura condiţie fiind depunerea documentelor în cauză.

Printre aceste acte se numără copia rapoartelor fiscale de închidere zilnică/factura/fila/filele din carnetul de comercializare. Documentele trebuie depuse de către beneficiari la Direcția Agricolă Județeană până cel târziu la data de 2 decembrie 2024 inclusiv.

ADVERTISEMENT

Românii trebuie să obțină şi să valorifice cantităţi de minimum 3 kg tomate/mp, de pe suprafaţa de 1.000 mp. Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat este de 371.189.020 lei, echivalentul sumei de 75.240.000 euro.

Întregul ajutor de stat este asigurat din bugetul aprobat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2024. Valoarea maximă a subvenției se ridică la valoare de 86.581.160 lei, echivalentul sumei de 17.550.000 euro.

ADVERTISEMENT
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul...
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul care conduce România...”
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat...
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat să-şi oprească un strănut. Avertismentul medicilor
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și...
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și a reușit să se îmbogățească
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară,...
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară, la Timiş: "Oamenii vor fi mai fericiți"
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român....
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român. Suma a fost făcută publică
Sofia Vergara a pozat nud la 51 de ani! 'Vei spune Dios Mio...
Sofia Vergara a pozat nud la 51 de ani! 'Vei spune Dios Mio (Dumnezeule!)' FOTO
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție...
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție – Returnare, transmite ReturRO
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce...
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce pensie incredibilă are actrița
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu...
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu am zis că accept, am zis că iert”
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit...
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit să oprească un protest față de primar
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte...
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte de eveniment: „I-am comandat pe un site și de patru ori mi-au trimis banii înapoi”