Fotbal international

Ei sunt viitorul! 10 tineri fotbaliști care pot exploda în acest sezon de Champions League

17.09.2019 | 17:25
Ei sunt viitorul 10 tineri fotbalisti care pot exploda in acest sezon de Champions League

Noul sezon din Champions League debutează marți, iar pe lângă starurile consacrate, precum Lionel Messi, Cristiano Ronaldo sau Mohamed Salah, 10 tineri fotbaliști pot exploda în această stagiune, ducându-și echipele spre gloria din cea mai importantă competiție intercluburi din Europa. Jadon Sancho, Joao Felix, Matthjis de Ligt, Vinicius Jr, Ansu Fati, Kai Havertz, Mason Mount, Ferran Torres, Phil Foden și Florentino sunt cele 10 nume care se pot remarca în această ediție a Ligii Campionilor.

Jadon Sancho poate continua forma fantastică din Bundesliga

Jadon Sancho este starul care s-a evidențiat în sezonul trecut din Bundesliga. Cu 12 goluri și 17 pase decisive, englezul a fost omul decisiv din atacul Borussiei, iar forma sa excelentă a continuat și în această stagiune. În primele 4 etape ale primului eșalon fotbalistic din Germania, Sancho a reușit deja 2 goluri și 5 pase decisive pentru colegii săi, iar prestațiile bune din campionat sunt așteptate să continue și în Liga Campionilor.

  • Jadon Sancho (19 ani) – Borussia Dortmund

Primul adversar de care Sancho se va lovi în această ediție de Liga Campionilor este Barcelona (marți, ora 22:00). Din aceeași grupă mai fac parte Inter Milano și Slavia Praga. În sezonul trecut din Champions League, Jadon Sancho a bifat 7 apariții, reușind un gol și o pasă decisivă.

Joao Felix a ajuns în această vară la Atletico Madrid. Sursă Foto: Hepta
Joao Felix a ajuns în această vară la Atletico Madrid. Sursă Foto: Hepta

Joao Felix, cel mai scump transfer al lui Atletico

Joao Felix este un alt produs al academiei Benficăi. Puștiul s-a remarcat în sezonul trecut din Europa League, când a reușit 3 goluri și o pasă decisivă în 6 jocuri. Prestațiile excelente avute la formația din Portugalia au făcut ca cele mai mari cluburi din Europa să se intereseze de serviciile sale, iar Atletico Madrid a obținut semnătura mijlocașului ofensiv, în schimbul a 126 de milioane de euro.

  • Joao Felix (19 ani) – Atletico Madrid

Felix a început bine în capitala Spaniei, reușind 1 gol și o pasă decisivă în primele 4 jocuri sub comanda lui Diego Simeone. Debutul portughezului în Champions League se va consemna miercuri, de la ora 22:00, când Atletico întâlnește Juventus. Din aceeași grupă mai fac parte Bayer Leverkusen și Lokomotiv Moscova.

Matthijs de Ligt vrea să depășească performanța reușită cu Ajax

Matthijs de Ligt a fost unul dintre cei mai importanți jucători de la Ajax în ultimii ani, iar în această vară a reușit mutarea la Juventus, club care a plătit pentru fundaș 85 de milioane de euro. În sezonul trecut, Ajax, cu de Ligt căpitan, a fost surpriza plăcută din Champions League, ajungând până în semifinale, după ce a eliminat nume grele precum Real Madrid și Juventus, noua echipă a fundașului.

  • Matthijs de Ligt (20 de ani) – Juventus

Acum, Matthijs de Ligt va debuta în Champions League la Juventus împotriva celor de la Atletico Madrid (miercuri, ora 22:00), iar următoarele confrunătări vor fi cu Bayer Leverkusen și Lokomotiv Moscova.

Vinicius Jr, înlocuitorul lui Cristiano Ronaldo la Real Madrid

Brazilianul Vinicius a fost achiziționat de Real Madrid în vara anului trecut, când Cristiano Ronaldo a plecat la Juventus. Brazilianul a avut parte de o acomodare ceva mai dificilă pe Bernabeu decât se așteptau fanii și oficialii Realului, care au plătit peste 40 de milioane de euro în schimbul fotbalistului venit de la Flamengo. Stagiunea trecută, Vinicius a reușit doar un gol în 18 meciuri jucate în La Liga, iar în Champions League a oferit două pase decisive în patru partide disputate.

  • Vinicius Jr. (19 ani) – Real Madrid

Acum, Vinicius este așteptat să explodeze și să conducă Realul către un nou titlu în Champions League, al 14-lea din istoria clubului. Real Madrid face parte din grupa A, alături de PSG (miercuri, ora 22:00), Galatasaray și Club Brugge.

Ansu Fati, primele goluri la Barcelona la 16 ani

Ansu Fati a debutat la prima echipă a Barcelonei în acest sezon, profitând de accidentările de marcă din echipa lui Ernesto Valverde. Tânărul de 16 ani a bifat 3 apariții în acest sezon de La Liga, izbutind 2 goluri și o pasă decisivă.

  • Ansu Fati (16 ani) – Barcelona

Cu Ousmane Dembele în continuare accidentat, și cu Lionel Messi abia revenit la formă fizică optimă, Ansu Fati ar putea debuta în Champions League marți, de la ora 22:00, când Barcelona întâlnește Borussia Dortmund. Din aceeași grupă mai fac parte Inter Milano și Slavia Praga.

Ansu Fati, două goluri pentru Barcelona la 16 ani. Sursă Foto: Hepta
Ansu Fati, două goluri pentru Barcelona la 16 ani. Sursă Foto: Hepta

Kay Havertz, liderul din teren al lui Bayer Leverkusen

Kay Havertz este cotat la 90 de milioane de euro la doar 20 de ani, în urma prestațiilor excelente din ultimele două sezoane ale Bundesligii. În stagiunea 2017 – 2018, la 18 ani, mijlocașul ofensiv reușea să marcheze 3 goluri și să ofere 9 pase decisive, bifând 30 de apariții în primul eșalon fotbalistic la o vârstă atât de fragedă. Sezonul trecut, explozia lui Havertz a fost completă. În 34 de meciuri disputate, Kay Havertz a reușit să marcheze de 17 ori, o medie de un gol la două meciuri. De asemenea, tânărul mijlocaș ofensiv a oferit patru pase decisive.

  • Kay Havertz (20 de ani) – Bayer Leverkusen

În actuala stagiune din Bundesliga, din care au trecut deja 4 etape, Havertz și-a trecut o dată numele pe lista marcatorilor. În Champions League, Bayer Leverkusen face parte dintr-o grupă dificilă, alături de Juventus, Atletico Madrid și Lokomotiv Moscova.

Mason Mount, pariul lui Frank Lampard

Mason Mount a impresionat în sezonul trecut al ligii a doua engleze, unde a evoluat la Derby sub formă de împrumut, cu Frank Lampard antrenor. Odată cu trecerea tehnicianului la Chelsea, Mount a fost păstrat în lotul echipei londoneze, și a fost unul dintre cei mai buni jucători în acest început de stagiune. Cu 5 jocuri disputate în Premier League, mijlocașul ofensiv de 20 de ani a marcat de 3 ori, iar forma sa este așteptată să continue și în Liga Campionilor.

  • Mason Mount (20 de ani) – Chelsea

Mason Mount va debuta în cea mai importantă competiție intercluburi marți, împotriva Valenciei, într-un meci contând pentru grupa H, din care mai fac parte Lille și Ajax.

Mason Mount, jucătorul în care Frank Lampard își pune speranțele în acest sezon de Champions League. Sursă Foto: Hepta
Mason Mount, jucătorul în care Frank Lampard își pune speranțele în acest sezon de Champions League. Sursă Foto: Hepta

Ferran Torres, pe urmele lui David Villa și Juan Mata

Ferran Torres deține un record care nu poate fi depășit niciodată. Pe 19 ianuarie 2019, mijlocașul de bandă marca pentru Valencia și devenea primul jucător născut după anul 2000 care punctează într-un meci din La Liga. Torres este un alt talent dat în fotbalul mare de Valencia, echipă de la care au mai plecat David Villa și Juan Mata, câștigători ai Ligii Campionilor cu Barcelona, respectiv Chelsea.

  • Ferran Torres (19 ani) – Valencia

Ferran Torres va debuta în acest sezon de Champions League împotriva lui Chelsea (marți, ora 22:00), iar din aceeași grupă mai fac parte Ajax Amsterdam și Lille.

Phil Foden, viitorul lui Manchester City

Phil Foden este un fotbalist crescut la academia lui Manchester City, iar debutul în Premier League pentru echipa lui Pep Guardiola s-a produs în rumă cu trei sezoane, la 17 ani. De atunci, Foden a strâns 19 apariții în primul eșalon al fotbalului din Albion, reușind un gol și o pasă decisivă.

  • Phil Foden (19 ani) – Manchester City

În stagiunea trecută, englezul de 19 ani a reușit primul gol în Champions League, într-o victorie cu 7-0 a lui City, contra celor de la Schalke în optimile competiției. Anul acesta, Manchester City face parte dintr-o grupă facilă, cel puțin la prima vedere, alături de Shahtior, Atalanta și Dinamo Zagreb.

Phil Foden, talentatul mijlocaș al celor de la Manchester City. Sursă Foto: Hepta
Phil Foden, talentatul mijlocaș al celor de la Manchester City. Sursă Foto: Hepta

Florentino, un nou talent dat fotbalului de Benfica

Florentino, la doar 20 de ani, este deja un jucător important din echipa Benficăi. Portughezul poate debuta în Champions League în acest sezon, când campioana Portugalei face parte din grupa G, alături de Zenit, Lyon și RB Leipzig.

  • Florentino (20 de ani) – Benfica

Florentino joacă mijlocaș defensiv, și după 19 meciuri la prima echipă este cotat la 15 milioane de euro.