Fotbal international

Ei sunt viitorul fotbalului. Cum arată echipa ideală a puștilor din Champions League

31.12.2020 | 16:12
Ei sunt viitorul fotbalului Cum arata echipa ideala a pustilor din Champions League
Staruri precum Lionel Messi, Cristiano Ronaldo sau Robert Lewandowski se îndreaptă către finalul carierei, iar viitorul fotbalului este asigurat de noii puști care au făcut senzație în 2020 în Champions League, iar UEFA a întocmit o echipă ideală. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Staruri precum Lionel Messi, Cristiano Ronaldo sau Robert Lewandowski se îndreaptă către finalul carierei, iar viitorul fotbalului este asigurat de noii puști care au făcut senzație în 2020 în Champions League, iar UEFA a întocmit o echipă ideală.

Chiar dacă nu sunt încă nume consacrate pe scena fotbalului european, viitoarele staruri au început deja să scoată capul și unii dintre ei au început să se impună ca titulari la echipe mari.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cele mai importante nume din noul val este cel al atacantul portughez al lui Liverpool, Diogo Jota, care l-a cam scos dintre titulari pe Roberto Firmino și a înscris golul cu numărul 10.000 în toate competițiile pentru ”cormorani”.

Champions League și-a stabilit echipa ideală a puștilor

Un alt puști de mare viitor este mijlocașul maghiar Dominik Szoboszlai, care a fost transferat de RB Leipzig pentru 20 de milioane de euro după ce a impresionat în tricoul austriecilor de la FC Salzburg.

ADVERTISEMENT

În echipa ideală a puștilor de mpână în 24 de ani care au debutat în 2020 în Champions League și-a făcut loc și cel despre care se spune că va fi urmașul lui Leo Messi la Barcelona: Pedri. Sosit în vară pe Camp Nou de la Las Palmas, mijlocașul ofensiv impresionează încă din primul său sezon în tricoul blaugrana. Las Palmas a pus mai multe clauze de performanță în contractul lui Pedri cu Barcelona, iar suma finală de transfer poate ajunge la 20 de milioane de euro.

Nici campioana Bayern Munchen nu putea să lipsească din această galaxie de viitoare vedete ale fotbalului. Bavarezii îl propun pentru viitor de fundașul stânga canadian Alphonso Davies, care este considerat cel mai ofensiv apărător de bandă din ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Pentru postul de portar a fost ales tânărul de doar 19 ani, Anatolii Trubin, cel care a jucat pentru Șahtior Donețk în cinci din cele șase partide din grupe, iar în trei dintre întâlniri a reușit să încheie fără gol primit.

Unul dintre cele mai bune centre de tinere talente din Europa este Borussia Dortmund, iar nemții nu puteau să lipsească din această alegere a UEFA. Mai mult, galben-negrii sunt singurii care dau doi jucători în această echipă: mijlocașii Jude Bellingham și Giovanni Reyna.

ADVERTISEMENT

Echipa ideală a puștilor care au debutat în 2020 în Champions League arată astfel: Anatolii Trubin, 19 ani (Șahtior) – Cristian Romero, 22 de ani (Atalanta), Zaidu Sanusi, 23 de ani (FC Porto), Jules Kounde, 22 de ani (FC Sevilla), Alphonso Davies, 20 de ani (Bayern) – Pedri, 18 ani (FC Barcelona), Jude Bellingham, 17 ani (Dortmund), Giovanni Reyna, 18 ani (Dortmund), Dominik Szoboszlai, 20 de ani (Salzburg/Leipzig) – Diogo Jota, 24 de ani (Liverpool), Marcus Thuram, 23 de ani (Monchengladbach).

ADVERTISEMENT