Sport

Ei vor conduce naționala de rugby a României! Revenire spectaculoasă printre stejari

14.01.2019 | 20:11
Ei vor conduce nationala de rugby a Romaniei Revenire spectaculoasa printre stejari
Naționala României de rugby a ratat în premieră calificarea la Cupa Mondială

Echipa națională de rugby a României va fi condusă în următoarea perioadă de un antrenor interimar și de un consultant tehnic din partea World Rugby. Astfel, după ce francezul Thomas Lievremont a fost îndepărtat de la lot, stejarii vor fi pregătiți de Marius Tincu și Lynn Howells . “Apropierea Rugby Europe International Championship 2019, o competiţie esenţiala pentru echipa naţională, face obligatorie asigurarea celor mai bune condiţii de pregătire şi antrenament pentru Stejari în drumul lor spre evoluţii cât mai bune.

Astfel, consultanţii de la Înalta Performanţa a World Rugby (Calvin Morriss si Richie Dixon) au recomandat ferm să fie numit un antrenor principal interimar şi un consultant tehnic pentru perioada Campionatului European, care începe în luna februarie şi se încheie în luna martie. În acest sens au fost contactaţi Marius Tincu şi Lynn Howells, ambii cunoscând importanţa competitiei pentru jucători, federaţie, parteneri şi suporteri. Urmează trei partide acasă şi este vital ca echipa naţională să aibă tot ceea ce este necesar pentru a face faţa adversarilor săi şi pentru a onora încrederea suporterilor”, a anunţat site-ul FRR.

Ei vor conduce naționala de rugby a României! Faza de joc in meciul test de rugby dintre Romania si Uruguay, desfasurat pe Stadionul Steaua-rugby din Bucuresti, sambata 24 noiembrie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Francezul Thomas Lievremont a fost ultimul care a antrenat echipa națională de rugby a României

Ei vor conduce naționala de rugby a României!

“Am fost plăcut surprins de propunerea de a reveni printre Stejari, cei cinci ani cât am fost antrenor al pachetului de înaintare au fost ani frumoşi pentru mine, ani în care am crescut ca antrenor, ca om. Mi-am dorit din prima clipă să revin, discuţiile mai lungi au fost însă cu familia mea pentru că le va fi greu să se descurce fără mine o perioadă şi am nevoie de sprijinul lor 100% pentru a putea face asta. Este o postură nouă pentru mine, o provocare, sunt foarte încântat şi cu mare dorinţă de muncă. Vin într-un moment greu pentru rugbyul românesc, neparticiparea în premieră la Cupa Mondială şi rezultatele înregistrate în luna noiembrie a anului trecut, toate fac foarte dificile aceste timpuri”

, a declarat Marius Tincu.

“Pentru mine este o mare bucurie să vin şi să lucrez cu oamenii pe care îi respect, care mi-au lipsit în această perioadă, să vin alături de prieteni. Am rămas apropiat de rugbyul românesc, am urmărit meciurile echipei, pe cele din noiembrie, şi m-am bucurat că băieţii au câştigat cea mai importantă partidă, cea cu Portugalia, după care, nu ştiu, în celelalte parcă şi-au pierdut plăcerea de a juca. Sunt nerăbdător să mă alătur echipei şi staff-ului tehnic şi îl pot asigura pe Marius Tincu că va avea în mine un sprijin, voi fi acolo să îl ajut cu un sfat, cu o părere,  cu o idee, dacă va considera că este necesar”, a declarat Lynn Howells.

Naţionala de rugby  va debuta în sezonul 2019 al Rugby Europe International Championship în februarie, pe Cluj Arena, împotriva Georgiei.

  • 40 de ani are Marius Tincu, noul antrenor al naționalei de rugby