Sport

”Sunteți iar acolo!”. Presa germană este în extaz după triumful lui Eintracht Frankfurt în finala Europa League

Firesc, victoria lui Eintracht Frankfurt în finala Europa League, prima pentru un club german după un sfert de veac, a fost salutată cu entuziasm de presa din Germania. În Scoția se vorbește despre eroismul lui Rangers.
19.05.2022 | 01:56
Sunteti iar acolo Presa germana este in extaz dupa triumful lui Eintracht Frankfurt in finala Europa League
Presa germană exultă după triumful lui Eintracht Frankfurt în finala Europa League.
ADVERTISEMENT

Eintracht Frankfurt s-a impus după loviturile de departajare în finala Europa League de la Sevilla. Este primul trofeu Europa League pentru echipele germane după cel reușit de Schalke, în 1997. Și prima cupă europeană pentru Eintracht după 42 de ani. Normal, succesul trupei lui Oliver Glasner a fost salutat cu entuziasm de principalele publicații germane.

”Bestia albă a luat trofeul”, a salutat Frankfurter Allgemeine Zeitung triumful lui Eintracht în finala Europa League

”Confruntarea din cuptorul din Sevilla a început cu o sperietură pentru Eintracht. După, oamenii au băut, au ars, au lovit, au suferit. Și s-au bucurat”. Acesta este textul care însoțește, în Frankfurter Allgemeine Zeitung, succesul echipei locale în finala Europa League.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii publicației amintite mai scriu că ”Trapp și-a asigurat biletul pentru Cupa Mondială”, în materialul dedicat evoluției jucătorilor. Portarul, ca și atacantul columbian Rafael Borre, autorul golului de 1-1 și cel care a marcat penaltyul decisiv, fiind considerați jucătorii determinanți pentru succes.

”Triumf la Sevilla! Specialiștii Europa League, jucătorii lui Eintracht Frankfurt, și-au încununat sezonul memorabil cu primul lor titlu internațional în 42 de ani și joacă pentru prima dată în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Într-o finală electrizantă Europa League, echipa antrenorului Oliver Glasner a învins Glasgow Rangers cu 5-4 (1-1, 1-1, 0-0) la penalty-uri și a adus primul titlu al Germaniei în această competiție din 1997 încoace” menționează un alt material al publicației amintite.

Jurnaliștii spun că trofeul urmează să fie sărbătorit astăzi, marea petrecere a victoriei urmând să fie găzduită de Frankfurt Römer. ”Cu Jürgen, pentru Jürgen”, sloganul folosit după dispariția lui Jürgen Grabowski, unul dintre liderii echipei care câștiga, în 1980, Cupa UEFA, urmează să fie leitmotivul petrecerii.

ADVERTISEMENT

”Cupa este la Frankfurt”

Jurnaliștii de la ”Bild” vorbesc despre o finală nebună. Și scriu că ”întreaga Germanie fotbalistică trebuie să le mulțumească jucătorilor din Frankfurt, care au rămas neînvinși în toate meciurile din Europa League și ne-au oferit atât de multe seri interesante ale Cupei Europei”.

Iar dacă în Germania este euforie după succesul lui Eintracht, desigur, în Scoția, este tristețe. ”Rangers pierde finala Ligii Europa după o performanță eroică la Sevilla”, a scris Rangers News.

ADVERTISEMENT

În timp ce jurnaliștii de la Express au notat: ”Rangers a ratat gloria în Europa League într-un mod dureros, Eintracht Frankfurt reușind să câștige la penalty-uri”.

Desigur însă, ecourile partidei sunt departe de final. Analizele, ca și modul în care jucătorii și fanii germani sărbătoresc triumful și calificarea în premieră în Liga Campionilor, dar și cel în care Rangers va încerca să treacă peste amărăciune, vor ține în continuare capul de afiș măcar câteva zile.

ADVERTISEMENT
Tags: