News

Eitan, singurul supraviețuitor al accidentului de teleferic din Italia, s-a trezit din comă

Eitan, băiețelul de 5 ani care este unicul supraviețuitor al accidentului de teleferic din Italia, s-a trezit din comă.
28.05.2021 | 20:18
Eitan singurul supravietuitor al accidentului de teleferic din Italia sa trezit din coma
Eitan, singurul supraviețuitor al accidentului de teleferic din Italia, s-a trezit din comă. Foto: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Băiatul israelian s-a trezit din comă și va fi mutat de la reanimare. Medicii din Torino anunță că starea sa este încă gravă. Copilul este singurul supraviețuitor al cumplitului accident de teleferic soldat cu 14 morți, din Italia.

Duminică, o cabină de teleferic a căzut în gol, la Stresa, în apropierea vârfului Muntelui Mottarone, înalt de aproape 1.500 de metri. 13 persoane au murit pe loc. Un alt băiețel a fost transportat la spital, dar nu a supraviețuit.

ADVERTISEMENT

Eitan, singurul supraviețuitor al accidentului de teleferic din Italia, s-a trezit

Medicii de la Spitalul Regina Magherita din Torino anunță că băiețelul este în continuare în stare critică. În cumplitul accident, băiatul și-a pierdut părinții, fratele și bunicii.

Eitan s-a trezit din comă, dar starea sa este încă critică. Colegii de clasă i-au trimis mai multe desene în încercarea de a-i ridica moralul.

ADVERTISEMENT

“Eitan s-a trezit acum și este conștient, la reanimare. El vorbește cu mătușa sa. Din punct de vedere clinic, el se află în continuare în stare critică, din cauza traumatismelor de la nivelul abdomenului și toracelui și diverselor fracturi.

În zilele următoare el va ieși de la reanimare și va fi transferat la un serviciu de lungă ședere”, a declarat un purtător de cuvânt al Spitalului Regina Magherita din Torino, capitala Piemontului (nord-vest).

ADVERTISEMENT

Micuțul este îngrijit de mătușa sa, sora tatălui său.

“Ea este foarte puternică, ceea ce-i va fi de ajutor în susținerea nepotului său. Ea este o prezență stabilă în viața acestui copil. Se află pe mâini bune”, a declarat primarul orașului Stresa.

Trei persoane arestate în acest caz

Miercuri, trei persoane au fost arestate. Luigi Nerini, conducătorul societății Ferrovie del Mottarone care gestionează telefericul, Gabriele Tadini, directorul instalației și Enrico Perocchio, șeful operațional. Telefericul, construit în 1970, mergea 20 de minute între satul Stresa și Muntele Mottarone.

ADVERTISEMENT

Cele trei persoane reținute sunt învinuite că au dezactivat în mod voit sistemul de frânare de urgență, care ar fi trebuit să blocheze cabina atunci când s-a rupt cablul. Cabina telefericului a căzut în gol și s-a lovit de un pilon.

13 persoane au murit pe loc în cumplita tragedie. Un alt băiețel a supraviețuit, dar a murit la spital.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: