ADVERTISEMENT
News

Eitan, singurul supraviețuitor al accidentului de teleferic din Italia, s-a trezit din comă

Eitan, băiețelul de 5 ani care este unicul supraviețuitor al accidentului de teleferic din Italia, s-a trezit din comă.
Autor: Anca Flondor | 28.05.2021 | 20:18
Eitan, singurul supraviețuitor al accidentului de teleferic din Italia, s-a trezit din comă
Eitan, singurul supraviețuitor al accidentului de teleferic din Italia, s-a trezit din comă. Foto: Colaj FANATIK

Băiatul israelian s-a trezit din comă și va fi mutat de la reanimare. Medicii din Torino anunță că starea sa este încă gravă. Copilul este singurul supraviețuitor al cumplitului accident de teleferic soldat cu 14 morți, din Italia.

ADVERTISEMENT

Duminică, o cabină de teleferic a căzut în gol, la Stresa, în apropierea vârfului Muntelui Mottarone, înalt de aproape 1.500 de metri. 13 persoane au murit pe loc. Un alt băiețel a fost transportat la spital, dar nu a supraviețuit.

Eitan, singurul supraviețuitor al accidentului de teleferic din Italia, s-a trezit

Medicii de la Spitalul Regina Magherita din Torino anunță că băiețelul este în continuare în stare critică. În cumplitul accident, băiatul și-a pierdut părinții, fratele și bunicii.

Eitan s-a trezit din comă, dar starea sa este încă critică. Colegii de clasă i-au trimis mai multe desene în încercarea de a-i ridica moralul.

ADVERTISEMENT

“Eitan s-a trezit acum și este conștient, la reanimare. El vorbește cu mătușa sa. Din punct de vedere clinic, el se află în continuare în stare critică, din cauza traumatismelor de la nivelul abdomenului și toracelui și diverselor fracturi.

În zilele următoare el va ieși de la reanimare și va fi transferat la un serviciu de lungă ședere”, a declarat un purtător de cuvânt al Spitalului Regina Magherita din Torino, capitala Piemontului (nord-vest).

Micuțul este îngrijit de mătușa sa, sora tatălui său.

“Ea este foarte puternică, ceea ce-i va fi de ajutor în susținerea nepotului său. Ea este o prezență stabilă în viața acestui copil. Se află pe mâini bune”, a declarat primarul orașului Stresa.

ADVERTISEMENT

Trei persoane arestate în acest caz

Miercuri, trei persoane au fost arestate. Luigi Nerini, conducătorul societății Ferrovie del Mottarone care gestionează telefericul, Gabriele Tadini, directorul instalației și Enrico Perocchio, șeful operațional. Telefericul, construit în 1970, mergea 20 de minute între satul Stresa și Muntele Mottarone.

Cele trei persoane reținute sunt învinuite că au dezactivat în mod voit sistemul de frânare de urgență, care ar fi trebuit să blocheze cabina atunci când s-a rupt cablul. Cabina telefericului a căzut în gol și s-a lovit de un pilon.

ADVERTISEMENT

13 persoane au murit pe loc în cumplita tragedie. Un alt băiețel a supraviețuit, dar a murit la spital.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!