Life

El a fost bărbatul cu jumătate din corp lipsă. Avea 46 de centimetri înălţime şi mergea în mâini

Bărbatul cu jumătate de corp lipsă. Măsura doar 46 de centimetri înălțime și se deplasa cu ajutorul mâinilor. Povestea lui este impresionantă.
14.06.2023 | 16:28
El a fost barbatul cu jumatate din corp lipsa Avea 46 de centimetri inaltime si mergea in maini
Povestea lui Jonny Eck, bărbatul cu jumătate de corp. Sursa foto: IMBD
ADVERTISEMENT

Povestea impresionantă a bărbatului cu jumătate de corp lipsă. Nu putea trece niciodată neobservat din cauza aspectului fizic neobișnuit, iar mulți l-au poreclit ”Regele ciudaților”, ”Cel mai remarcabil bărbat în viață” sau ”Bărbatul cu jumătate de corp lipsă”.

Povestea bărbatului cu jumătate de corp lipsă. De ce a ajuns astfel

Numele lui era John Eckhardt, dar i se mai spunea și Johnny Eck. A venit pe lume pe data de 27 august 1911 în Baltimore, SUA, alături de fratele său geamăn, Robert Eckhard. Deși acesta din urmă s-a născut perfect normal, Johnny Eck a impresionat pe toată lumea.

ADVERTISEMENT

Deși mulți ar crede că a trecut printr-un accident sau printr-o boală încât a ajuns să aibă jumătate de corp, Johnny a venit, de fapt, pe lume astfel. Se spune că o asistentă s-a speriat la nașterea lui, văzând că o parte din el se termină sub coaste.

Din nefericire pentru bărbat, avea un defect congenital extrem de rar, cunoscut și ca ”agenezie sacrală” și care afectează în jur de 25.000 de nașteri. Potrivit studiilor științifice, din cauza acestei boli, fătul se naște cu picioarele foarte mici și un trunchi scurtat.

ADVERTISEMENT

De multe ori, Johnny își ascundea picioarele sub haine, devenind deja o obișnuință pentru el să se deplaseze doar cu ajutorul mâinilor. Îi uimea pe toți în momentul în care reușea nu doar să meargă în mâini, ci să și alerge destul de repede.

Jonny Eck, celebru prin prisma corpului său

Cu toate că era privit cu compasiune sau spaimă, Johnny a învățat să lupte cu viața și să se comporte ca un om absolut normal. La patru ani a învățat să citească, apoi să picteze, să cânte, să modeleze sau să fotografieze. Unii l-au cooptat în piese de teatru, filme și spectacole de magie.

ADVERTISEMENT

În 1932 a devenit celebru la nivel internațional după ce a avut un rol în filmul ”Freaks”, alături de gemenele siameze Violet și Daisy Hilton și alături de Prințul Randian, cunoscut și ca ”Omul șarpe”, din cauză că nu avea mâini sau picioare și se deplasa pe burtă.

Jonny Eck, înșelat de unii oameni. Cum a decedat

Se mai spune că la un moment dat un magician l-a înșelat cu banii pe Johnny, dar și pe fratele lui, Robert. După 12 luni de colaborare, ei au fost nevoiți să pună punct și, de parcă nu era suficient, locuința lor a început să fie ținta hoților.

ADVERTISEMENT

În pofida greutăților cu care s-a confruntat, Johnny a avut o viață lungă. A decedat în 1991, în urma unui atac de cord, iar fratele său, Robert, s-a stins patru ani mai târziu. Casa lor este acum un muzeu, care prezintă în mare parte viața lui Jonny Eck.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
Iga Swiatek, ipostaze rare din vacanță. Lidera mondială a renunțat la inhibiții FOTO
Iga Swiatek, ipostaze rare din vacanță. Lidera mondială a renunțat la inhibiții FOTO
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Ce faci, prietene? Hai să mergem la ambulanță". Drogat și băut, un tânăr a adormit la volan, pe mijlocul unei străzi din Sectorul 4
Ce a putut face milionarul de 33 de ani care a fost umilit...
Ce a putut face milionarul de 33 de ani care a fost umilit doar pentru că este român. Totul s-a aflat abia acum
Mihaela Rădulescu, apariție de senzație în costum de baie, la aproape 55 de...
Mihaela Rădulescu, apariție de senzație în costum de baie, la aproape 55 de ani! Foto
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau...
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Grătarul perfect. Aceasta este regula de aur
Grătarul perfect. Aceasta este regula de aur
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte...
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte frumoasă” Cu ce se ocupă în prezent bărbatul