El are cea mai mare pensie din România! Bărbatul câștigă peste 15 mii de euro pe lună

Alexandru Năstase   
în News
17/08/2019, 11:56
El are cea mai mare pensie din România! Bărbatul câștigă peste 15 mii de euro pe lună GALERIE FOTO
Gheorghe Bălășoiu are cea mai mare pensie din România. Sursa foto - facebook

El are cea mai mare pensie din România! Ministerul Muncii a răspuns la o interpelare a deputatului PNL, Florin Roman, care a dorit să știe cine câștigă în țară cei mai mulți bani, deși este ieșit din câmpul muncii. Astfel, de departe cea mai mare pensie aflată în plată este de 73 890 de lei, adică peste 15 000 de euro lunar şi este încasată de un fost magistrat. Atenție, în acest moment, statul plăteşte, lunar, peste 22 de milioane de euro pentru pensiile speciale.

El are cea mai mare pensie din România!

Fostul procuror comunist Gheorghe Bălăşoiu, în trecut comandat al penitenciarului Colibaşi, este cel mai bine plătit pensionar din România. Acesta încasează lunar 73 890 de lei brut, din care se scade impozitul. Bălăşoiu s-a pensionat în 2005, pe vremea când calculul pensiei de serviciu se făcea potrivit unui algoritm simplu: 80 la sută din venitul brut realizat în ultima lună de activitate înainte de data pensionării. El cumula salariul de comandant de penitenciar cu cel de procuror. Aşa a ajuns fostul director de la Penitenciarul Colibaşi să aibă o pensie uriașă pentru România.

De altfel, lunar, Casa Naţională de Pensii Publice plăteşte pentru pensiile de serviciu 105 milioane de lei, din care 87 de milioane de lei au fost plătiţi din bugetul de stat şi 17 milioane de lei din bugetul asigurărilor sociale. Sunt mai multe categorii care beneficiază în acest moment de pensie specială. Consilierii de conturi şi auditorii externi ai Curţii de Conturi, judecătorii şi procurorii, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor de judecată şi al parchetelor, funcţionarii publici parlamentari, personalul aeronautic civil și membrii ai corpului diplomatic.

El are cea mai mare pensie din România! Gheorghe Bălășoiu
Gheorghe Bălășoiu a fost comandatul Penitenciarului Colibași. Sursa foto – facebook

Bărbatul câștigă peste 15 mii de euro pe lună

De remarcat că Guvernul a anunțat că dorește să impoziteze pensiile speciale mai mari de 7 000 de lei. În ceea ce-l privește pe Gheorghe Bălășoiu, vecinii spun despre acesta că a fost procuror şef încă din vremea comuniştilor, dar şi după 1990. “A fost procuror şef până în 1998, când a fost numit comandantul Penitenciarului Colibaşi. S-a pensionat în 2005, apoi a vrut să intre în Baroul Argeş, dar nu ştiu din ce motive i s-a respins cererea. Auzisem că vrea să profeseze ca avocat prin Capitală.

Întotdeauna a câştigat mulţi bani. Ce a făcut cu ei? Păi, le-a dat copiilor: o fată care locuieşte în Timişoara şi care are trei copii şi lui Mircea, care avea şi el trei copii. În 2015, tot oraşul a vuit când Mircea a intrat cu noua sa maşină Audi Q7, de 50.000 €, într-un stâlp de iluminat public din oraş. Maşina a fost făcută zob, dar el a fugit de la faţa locului. Tot tăticul a rezolvat: a plătit pagubele şi o amendă. Acum bătrânul Bălăşoiu împarte pensia cu cei şase nepoţi şi îşi vede de bătrâneţe”, au scris cei de Click despre el.

Închide ×