News

El Chapo a făcut apel la condamnarea la închisoare pe viață. Cât ar putea dura noul proces al traficantului de droguri

05.09.2020 | 14:39
El Chapo a facut apel la condamnarea la inchisoare pe viata Cat ar putea dura noul proces al traficantului de droguri
ADVERTISEMENT

Traficantul mexican de droguri Joaquin Guzman, poreclit El Chapo, a făcut recurs la condamnarea pe viață primită în SUA în urmă cu un an.

Anunțul a fost făcut de avocații acestuia, cei care sunt destul de optimiști în ceea ce privește rezultatul acestei proceduri judecătorești.

ADVERTISEMENT

Cererea apărătorilor ”Regelui drogurilor” a fost înaintată la o instanță de apel din orașul american New York.

El Chapo, apel la condamnarea la închisoare pe viață primită în SUA

Publicația Le Figaro notează că deja celebrul traficant mexican de droguri Joaquin Guzman, cunoscut drept El Chapo, a făcut recurs vineri împotriva sentinţei de condamnare pe viaţă, primită anul trecut în Statele Unite ale Americii, au anunțat avocații săi.

ADVERTISEMENT

Sesizarea echipei de avocați care lucrează pentru traficantul de droguri a depus un apel care conține nu mai puțin de 245 de pagini. Din primele informații, procedura ar putea dura “între doi şi cinci ani”, a declarat avocata lui El Chapo, Mariel Colon Miro. “Suntem foarte optimişti pentru un nou proces”, a spus ea.

Din informațiile furnizate de apărătoarea inculpatului, primul proces ar urma să fie anulat deoarece unul dintre juraţi a povestit apoi presei că el şi mai mulţi colegi au consultat, în timpul deliberărilor, presa şi reţelele de socializare, lucru interzis.

ADVERTISEMENT

Aceasta mai spune că izolarea totală la care a fost supus El Chapo de la extrădarea în SUA, în ianuarie 2017, l-a împiedicat să-şi asigure o apărare corectă.

El Chapo, optimist că apelul va aduce rezultate pozitive

”Suntem foarte optimiști că va ieși ceva pozitiv din acest demers juridic”, a spus avocat Mariel Colon, care speră că apelul va fi acceptat și că El Chapo va avea un nou proces.

ADVERTISEMENT

El Chapo, care își ispășește pedeapsa în închisoarea ADX Florența, situată în mijlocul deșertului montan din Colorado și considerat cel mai sigur din țară, a participat telefonic la pregătirea documentului ”și este foarte optimist”, a spus avocata.

În iulie 2019, cel supranumit regele drogurilor, Joaquin Guzman, poreclit El Chapo, a primit o pedeapsă cruntă. O instanţă federală din districtul Brooklyn, New York, l-a condamnat pe liderul cartelului criminal mexican Sinaloa la închisoare pe viaţă plus 30 de ani, pentru trafic de droguri şi mai multe conspiraţii în vederea comiterii unor crime.

ADVERTISEMENT