Fotbal international

”El Clasico” 2020, un spectacol mondial! Real Madrid – Barcelona s-a văzut în 182 de țări de pe Glob: peste 650 de milioane de fani au stat pe 210 canale TV

01.03.2020 | 16:23
El Clasico 2020 un spectacol mondial Real Madrid  Barcelona sa vazut in 182 de tari de pe Glob peste 650 de milioane de fani au stat pe 210 canale TV
ADVERTISEMENT

”El Clasico” dintre Real Madrid și FC Barcelona, episodul 244, va reprezenta din nou un adevărat spectacol mondial. Noile tehnologii apărute pe piață și interesul imens pentru acest duel, fac ca o bună parte din planetă, mai exact peste 650.000.000 de fani, să stea cu ochii pe cele peste 200 de televiziuni care vor transmite partida de duminică seara.

”El Clasico” Real Madrid – Barcelona, un spectacol mondial care se va vedea în 182 de țări de pe Glob

Primăvara calendaristică a anului 2020 nu putea începe mai frumos și mai spectaculos pentru fanii fotbalului decât cu un ”El Clasico” Real Madrid – Barcelona spectaculos din toate punctele de vedere.

ADVERTISEMENT

La Liga, în asociere cu MediaPro, producătorul oficial al partidelor din Spania, vor folosi toate mijloacele tehnologice posibile pentru a face din nou ”El Clasico” cel mai spectaculos meci de fotbal de pe planetă, aducând cel mai bun fotbal în fiecare colț al lumii și permițând spectatorului să experimenteze atmosfera din timpul meciului.

”El Clasico”, meci produs cu 33 de camere 4K

La Liga este printre puținele competiții sportive din lume care, prin tehnologiile HDR pe care le utilizează la producerea meciurilor de fotbal, permite  telespectatorilor să experimenteze atmosfera partidelor de parcă aceștia ar lua parte ca spectatori pe stadion.

ADVERTISEMENT

Pentru această ediție de ”El Clasico”, televiziunea care va produce din punct de vedere tehnic partida va utiliza nu mai puțin de 33 de camere 4K dispuse pe arena ”Santiago Bernabeu”.

Iată și o serie dintre caracteristicile speciale ale acestui mod de televizare:

”Camerele MediaCoach”: acestea sunt controlate automat pentru a urmări jocul și a oferi o perspectivă tactică a jocului. Semnalul de la această cameră poate fi analizat în timp real pe stadioane, precum și prin streaming din orice locație.

ADVERTISEMENT

În plus, sistemele de sunet de la camerele de urmărire sunt capabile să modifice sunetul în funcție de locația în timp real a mingii, permițând privitorului să înțeleagă cu adevărat ce experimentează jucătorii din câmp.

Camera aeriană: situată la 21 de metri deasupra terenului de joc, aceasta este o cameră care oferă imagini unice pentru privitor, oferind o perspectivă spectaculoasă a jocului și stadionului. Înălțimea sa permite mai multă flexibilitate și mișcare mai rapidă, oferind o perspectivă unică a terenului de joc.

ADVERTISEMENT
  • 7000 de metri pătrați poate acoperi această cameră situată deasupra terenului de joc

Tehnologia reluărilor la 360 de grade: cu ajutorul celor 38 de camere Ultra HD amplasate pe tot stadionul, este posibilă crearea de imgini volumetrice la 360 de grade care sunt utilizate în emisiuni.

Această tehnologie face posibilă recrearea reluărilor 3D a oricărei mișcări și oferă spectatorilor din întreaga lume o perspectivă unică din orice unghi al terenului de joc.

”Be The Player”: este un software care a fost inaugurat în primul ”El Clasico” din sezonul 2017/18. Acesta pune spectatorul în aceeași poziție cu jucătorul. Acest unghi permite privitorului să vadă acțiunea la fel cum jucătorul o vede din terenul de joc.

Grafica 3D: La Liga este singura competiție națională din lume care folosește o tehnologie inovativă Live 3D pentru a crea grafică virtuală în emisiunile live unde se analizează informațiile despre meci pe care le primește telespectatorul, oferind o îmbunătățire vizuală unică și originală a meciului.

Real Madrid – Barcelona, live în 182 de țări la 210 televiziuni

La nivel mondial, ”El Clasico” va fi transmis în 182 de țări prin intermediul a nu mai puțin de 210 televiziuni.

Real Madrid - Barcelona, live în 182 de țări la 210 televiziuni

În fața televizoarelor sunt așteptați peste 650.000.000 de milioane de spectatori.

  • 1.865.000.000 de euro este suma pentru care au fost vândute drepturile TV din La Liga în acest sezon
ADVERTISEMENT
Tags: