Sport

El Clasico fără restricții! Barcelona – Real Madrid se va disputa cu stadionul plin

Cu mai puțin de două săptămâni înainte de El Clasico, fanii au primit o veste imensă. Accesul pe Camp Nou nu va mai fi restricționat în niciun fel.
12.10.2021 | 19:53
El Clasico fara restrictii Barcelona  Real Madrid se va disputa cu stadionul plin
ADVERTISEMENT

Partida FC Barcelona – Real Madrid, din etapa a 10-a din La Liga, se va disputa duminică, 24 octombrie, de la ora 17:15.

Ultimul mare derby al Spaniei care s-a jucat cu un stadion plin a avut loc pe Santiago Bernabeu la 1 martie 2020, iar ”galacticii” s-au impus cu 2-0.

ADVERTISEMENT

Guvernul catalan a ridicat restricțiile și Camp Nou se poate umple la El Casico

Autoritățile din Catalunya au anunțat că restricțiile în ceea ce privește prezența spectatorilor pe stadioane va fi ridicată în regiune începând de vineri, 15 octombrie, ceea ce înseamnă că marele El Clasico se va putea desfășura cu arena plină.

”Am decis revenirea la sută la sută din capacitate la evenimentele culturale și activitățile sportive în aer liber începând de vineri. În schimb, ultilizarea măștii rămâne în continuare în vigoare”, a declarat Pere Aragones, președintele guvernului catalan, conform Mundo Deportivo.

ADVERTISEMENT

Înainte de duelul cu Real Madrid, FC Barcelona va beneficia de un Camp Nou la capacitate maximă în partida de campionat cu Valencia (duminică, 17 octombrie) și în meciul de Champions League cu Dinamo Kiev (miercuri, 20 octombrie).

Real Madrid a câștigat ultimele trei El Clasico

Decizia autorităților înseamnă că toți membrii abonați care au comandat bilete pentru aceste meciuri vor putea să-și reia locurile obișnuite pe Camp Nou. Limita de a solicita un bilet pentru abonați în vederea El Clasico este luni, 18 octombrie.

ADVERTISEMENT

Ultimul Barcelona – Real Madrid pe Camp Nou a avut loc cu fix un an înainte de jocul care va avea loc în actuala ediție. La 24 octombrie 2020, ”galacticii” câștigau în fieful rivalei cu 3-1 și anunțat sezonul dezastruos al formației lui Ronald Koeman.

Madrilenii au un avantaj moral față de marea rivală, deoarece nu au mai pierdut un El Clasico în ultimele două ediții de campionat. A fost 0-0 și 3-1 în Catalunya, iar în capitala Spaniei au fost două victorii: 2-0 și 2-1.

ADVERTISEMENT

Barcelona a ajuns la fundul sacului

Barcelona trece printr-o situație extrem de dificilă din punct de vedere financiar, iar acest lucru se reflectă și în rezultatele modeste ale echipei. În plus, pentru catalani va fi primul El Clasico după ce superstarul Lionel Messi a plecat la PSG.

Oficialii clubului de pe “Camp Nou” au prezentat raportul financiar pe sezonul trecut, cu cheltuieli care au atins suma record de 1.140.000.000 de euro. Catalanii au înregistrat pierderi în valoare de 481.000.000 de euro, iar unul dintre motive este criza financiară cauzată de pandemia de coronavirus.

Nici la Real Madrid nu este liniște, deși echipa se află pe primul loc în clasamentul din La Liga. Ultimele două eșecuri, cu Sheriff Tiraspol și Espanyol Barcelona, au făcut ca scaunul lui Carlo Ancelotti să se clatine zdravăn. Presa iberică scrie că un alt eșec în păerioada următoare ar putea să-i deschidă drumul lui Joachim Low spre banca ”galacticilor”.

ADVERTISEMENT