Fotbal international

El e BRAZILIANUL care se laudă că este peste RONALDO şi MESSI!

Brazilianul Romario da Sousa Faria a fost unul dintre cei mai buni jucători din lume în anii 90 ai secolului anterior. Campion mondial cu Brazilia în 1994 el a fost votat şi cel mai bun jucător...
05.09.2017 | 17:08
El e BRAZILIANUL care se lauda ca este peste RONALDO si MESSI

Brazilianul Romario da Sousa Faria a fost unul dintre cei mai buni jucători din lume în anii 90 ai secolului anterior. Campion mondial cu Brazilia în 1994 el a fost votat şi cel mai bun jucător al turnelui final al CM din SUA, deşi au existat destule voci împotriva sa şi care considerau că Hristo Stoicikov şi Gheorghe Hagi au fost deasupra brazilianului. De altminteri, Stoicikov avea să fie desemnat câştigătorul Balonului de Aur în acel an.

Romario a jucat doi ani la FC Barcelona şi s-a dovedit deosebit de important, pentru că a marcat 34 de goluri în 46 de meciuri, o cifră cu adevărat impresionantă. După ce a lăsat fotbalul Romario a ales viaţa politică şi astăzi este senator în ţara sa. El s-a remarcat ca fiind unul dintre puţinele staruri ale balonul rotund din Brazilia care nu a susţinut organizarea turneului final al CM în această ţară în 2014, susţinând că sunt mult mai multe probleme cu adevărat grave care trebuie rezolvate şi nu găzduirea unui Mondial.

Romario despre situaţia de la Barcelona. Au greşit cu Neymar

La 51 de ani Romario a rămas acelaşi personaj care a jucat fotbal. Din punct de vedere fizic arată impecabil şi continuă să joace cât de mult fotbal. Şi consideră că este la fel de bun ca pe vremuri. Drept urmare este convins că este mult mai bun decât cei mai valoroşi jucători din lume la această oră, Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo, pe care îi bate lejer la executarea loviturilor libere şi la acţiuni de unu la unu.  ”În ciuda respectului pe care îl am faţă de Messi şi de Cristiano Ronaldo, i-aş bate la lovituri şi în duelurile unu la unu”.

Romario nu vede cu ochi buni viitorul Barcelonei după plecarea lui Neymar. El consideră că gruparea catalană a făcut o imensă greşeală lăsându-l pe compatriotul său să plece.”Acum câţiva ani nu am văzut prea mult fotbal, dar Barcelona a pierdut cu siguranţă un fotbalist uriaş când i-a permis lui Neymar să plece. În campionatul spaniol doar două echipe se luptă de obicei pentru titlu, ele sunt Barcelona şi Real Madrid, deşi uneori Valencia sau Atletico Madrid emit şi ele pretenţii. Dar pentru a putea juca în Liga Campionilor, Barcelona trebuie să-şi întărească echipa şi să-şi aleagă mai bine jucătorii, altfel nu va ajunge prea departe”