Sport

El e cel mai tare transfer al lui Gigi Becali în ultimii 10 ani la FCSB: „E o forţă!” Exclusiv

Joyskim Dawa este noul turn de control al apărării vicecampioanei FCSB. Internaționalul camerunez impresionează la antrenamente și în jocuri și a marcat deja primul gol în tricoul noii sale echipe.
06.07.2022 | 11:46
El e cel mai tare transfer al lui Gigi Becali in ultimii 10 ani la FCSB E o forta Exclusiv
Gigi Becali își freacă mâinile de bucurie. patronul roș-albaștrilor a făcut cel mai tare transfer din ultimii 10 ani. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Apărătorul central Joyskim Dawa a semnat cu FCSB la insistențele patronului Gigi Becali, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate. „Roş-albaştrii” au dat lovitura, parametrii fundaşului central la antrenamente fiind foarte buni.

S-a remarcat la Botoșani, impresionează la FCSB

Apărătorul camerunez a fost punct fix în apărarea moldovenilor de la FC Botoșani în precedenta ediție a Superligii. A fost titular în 29 din cele 31 de meciuri disputate în primul eșalon și a marcat de patru ori.

ADVERTISEMENT

Crescut în Franța, la Avranches și la academia lui AS Monaco, fotbalistul care a semnat primul contract profesionist la 20 de ani nu a impresionat până să ajungă la FC Botoșani.

Singura perioadă comparabilă, ca număr de jocuri, cu ceea ce a reușit în nordul Moldovei sunt cele două sezoane în care a fost legitimat la Mariupol. La gruparea din Ucraina, Dawa a bifat 39 de meciuri între 2018 și 2020.

ADVERTISEMENT

Nici în Letonia, la Valmiera nu s-a impus, deși evoluțiile lui au fost apreciate. A făcut pasul spre Superliga României și l-a impresionat pe patronul vicecampioanei FCSB, Gigi Becali.

„E o forță din toate punctele de vedere”

FANATIK a aflat că Dawa s-a acomodat foarte rapid la FCSB şi staff-ul crede că va fi un om de bază în noul sezon. Și coechipierii sunt încântați de calitățile noului fundaș central al celor de la FCSB.

ADVERTISEMENT

”E o forță din toate punctele de vedere. Plus că este un băiat liniștit și de mare caracter”, îl descriu și greii vestiarului, conform informaţiilor noastre.

Cel mai probabil, noul cuplu de fundaşi centrali de la FCSB va fi Dawa – Bouhenna. Fundaşul adus de la CFR Cluj va rata startul de campionat, după o accidentare suferită la antrenamente. Denis Haruţ va fi folosit şi el în centrul defensivei.

ADVERTISEMENT

Pactul dintre Gigi Becali şi Mihai Rotaru, care şi-au promis că nu vor intra unul peste celălalt în cazul unui transfer, nu este afectat de transferul lui Dawa la FCSB. Oltenii căutau un fundaş de picior stâng şi l-au transferat pe Raul Silva, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate.

Dawa demonstrează că face toți bani

Camerunezul l-a convins și pe Toni Petrea că este numărul 1 în defensivă, iar tehnicianul l-a titularizat în cele două meciuri test cu FC Sfântul Gheorghe 6-0 și cu Zimbru Chișinău 6-1.

Cât timp a fost pe teren, africanul a arătat siguranță în evoluții, iar în repriza a doua de la Chișinău a înscris primul gol pentru FCSB. În prima parte a jocului ratase o altă ocazie uriașă.

FCSB a încasat un singur gol în cele două meciuri de verificare, în disputa cu Zimbru, într-un moment în care pe teren nu mai era Joyskim Dawa.

  • 26 de ani are Joyskim Dawa și 9 selecții în naționala Camerunului
  • 650.000 de euro este cota apărătorului central, conform transfermarkt

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 3,05 este cota pentru ”gazdele înscriu peste 2,5 goluri” la FCSB – U Cluj. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT