Sport

Fanatik a avut din nou dreptate! Anunț oficial: Joonas Tamm e fundaşul central adus de Meme Stoica la FCSB. Update Exclusiv

FANATIK a aflat că Joonas Tamm este fundaşul central pe care FCSB îl va transfera înainte de startul sezonului. Jucătorul are 50 de selecţii la naţională şi o cotă de 600.000 de euro.
10.07.2022 | 23:46
Fanatik a avut din nou dreptate Anunt oficial Joonas Tamm e fundasul central adus de Meme Stoica la FCSB Update Exclusiv
FCSB a anunțat oficial transferul fundașului estonian Joonas Tamm
ADVERTISEMENT
11-07-2022
10:14

FCSB l-a prezentat oficial pe Joonas Tamm, noul fundaș central transferat de MIhai Stoica

Așa cum FANATIK v-a anunțat în exclusivitate încă de duminică seara, estonianul Joonas Tamm este fundașul central pe care Mihai Stoica l-a adus la FCSB cu o săptămână înainte de începerea SuperLigii. Anunțul oficial a fost făcut de clubul „roș-albastru”, pe pagina oficială de Facebook.

„Bine ai venit, Joonas Tamm!

FCSB anunță că fundașul Joonas Tamm a devenit, începând de luni, 11 iulie, jucătorul nostru.
Internaționalul estonian în vârstă de 30 de ani a efectuat vizita medicală și se va alătura lotului condus de Anton Petrea marți dimineață.

Clubul nostru îi urează Bun Venit și să aibă parte de cât mai multe succese în tricoul roș-albastru!
Joonas Tamm s-a născut la 2 februarie 1992, în Tallinn și a început fotbalul profesionist la JK Viljandi Tulevik. De-a lungul carieriei, fundașul a mai evoluat pentru Flora Tallinn, juniorii Sampdoriei, Norrkoping (Suedia), Sylvia (Suedia), Trelleborg (Suedia), Sarpsborg (Norvegia), Korona Kielce (Polonia), Lillestorm (Norvegia), Desna (Ucraina) și Vorskla Poltava (Ucraina)”, a fost anunțul făcut de cei de la FCSB.

FANATIK a aflat numele noului fundaş central de la FCSB. Vicecampioana României se betonează în defensivă, după ce în această vară i-a transferat pe Joyskim Dawa şi pe Rachid Bouhenna, în timp ce Denis Haruţ s-a întors în urma finalizării împrumutului la FC Botoşani.

Cine este noul fundaş central pe care FCSB îl transferă

Din informaţiile FANATIK, fotbalistul, pe care Mihai Stoica îl va aduce la FCSB, este Joonas Tamm. Fundaşul de 30 de ani este liber de contract după ce acordul cu Vorskla Poltava s-a încheiat.

ADVERTISEMENT

După izbucnirea războiului în Ucraina, Joonas Tamm a evoluat sub formă de împrumut la Flora Tallinn, unde a bifat 13 meciuri şi a marcat 1 gol în prima parte a sezonului 2022 din Estonia, campionat care se joacă în sistemul primăvară-toamnă.

De-a lungul carierei, Joonas Tamm a jucat la Tulevik, Flora Tallinn, IFK Norrköping, IF Sylvia, Trelleborgs FF, Sarpsborg 08, Korona Kielce, Lillestrøm, Desna Chernihiv şi Vorskla Poltava.

ADVERTISEMENT

Joonas Tamm a debutat, în 2011, în naţionala Estoniei, pentru care a strâns 50 de selecţii şi a marcat 4 goluri. La meciurile din luna iunie, fundaşul de 30 de ani a bifat ambele partide din Liga Naţiunilor, dar nu a evoluat în amicalele cu Argentina şi cu Albania.

Joonas Tamm, pilon de bază la ultima echipă: “Devenise unul dintre cei mai buni jucători din campionat”

Joonas Tamm a evoluat la Flora Tallinn până la finalul lunii iunie, când împrumutul jucătorului a expirat. Cum situaţia din Ucraina nu este deloc stabilă, jucătorul s-a despărţit şi de Vorskla Poltava. Plecarea fundaşului de 30 de ani a fost regretată de antrenorul estonienilor, care şi-a lăudat fostul elev.

ADVERTISEMENT

“Tamm devenise unul dintre cei mai buni jucători din campionat. Un jucător de calibru lui ne-ar fi fost de ajutor în cupele europene. În istoria clubului, cei mai buni jucători ai echipei au plecat, aşa că suntem obişnuiţi”, spunea recent Jürgen Henn, antrenorul Florei Tallinn.

Gigi Becali a mai găsit o variantă de fundaş central

FANATIK a anunţat în exclusivitate că Gigi Becali are o nouă variantă de fundaş central, după pregătirea de vară şi meciurile amicale premergătoare startului de sezon. Este vorba de Florin Achim, care poate fi o variantă pentru centrul defensivei.

ADVERTISEMENT

În această vară, FCSB i-a transferat pe Joyskim Dawa şi pe Rachid Bouhenna, însă ultimul s-a accidentat în timpul pregătirilor din această vară. FANATIK a aflat că oficialii vicecampioanei României dau vina pe CFR Cluj, după ce fundaşul de 30 de ani a venit nepregătit.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,33 este cota pentru „1 solist” la FCSB – U Cluj. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT