Fotbal intern

Mirel Rădoi a dezvăluit motivul neconvocării lui Silviu Lung Jr.: “A fost sincer cu noi”

02.09.2020 | 17:16
Mirel Radoi a dezvaluit motivul neconvocarii lui Silviu Lung Jr A fost sincer cu noi
ADVERTISEMENT

Selecționerul Mirel Rădoi a rămas suprins de decizia unuia dintre jucătorii pe care i-a convocat pentru dubla din Liga Națiunilor cu Irlanda de Nord și Austria. Se pare că nu toți jucătorii își doresc cu orice preț să facă parte din lotul primei reprezentative, doar pentru a mai bifa o selecție.

Este vorba despre portarul lui Kayserispor, Silviu Lung Jr, care i-a spus selecționerului Mirel Rădoi că nu poate ajuta echipa națională, deoarece nu s-a mai antrenat de 5 săptămâni și nu vrea să-și asume niciun risc.

ADVERTISEMENT

Reacția lui Mirel Rădoi a fost una pozitivă, selecționerul apreciind sinceritatea fostului fotbalist al Astrei Giurgiu, iar în locul său a fost chemat în premieră actualul portar al giurgiuvenilor, Daniel Lazar.

,,Îl apreciez şi ţin să-i mulţumesc pe această cale, pentru că a fost sincer”

Mirel Rădoi a ținut să clarifice situația în cadrul unei conferințe de presă premergătoare meciului cu Irlanda de Nord, pentru a evita orice speculații: ,,Este situaţia lui Silviu Lung, pe care îl apreciez şi ţin să-i mulţumesc pe această cale, pentru că a fost sincer. Asta nu înseamnă că, dacă de această dată nu a putut să vină şi a fost sincer cu noi, nu va mai veni niciodată”.

ADVERTISEMENT

Portarul român și-a salvat de la retrogradare echipa în sezonul trecut, dar situația lui la club este incertă, iar selecționerul a decis împreună cu Lung Jr. că e mai bine să spună pas convocării: ,,nu s-a antrenat de aproape 5 săptămâni, va fi un dezavantaj pentru toată lumea”, a mai adăugat antrenorul primei reprezentative.

Mirel Rădoi mai are 6 fotbaliști pe lista de rezervă

În afară de cei 23 de jucători convocați în lotul primei reprezentative, iar în cazul în care va apărea o accidentare, Mirel Rădoi îi va chema la lot pe unul dintre următorii jucători: Cristian Bălgrădean, Valentin Creţu, Andrei Ivan, Deian Sorescu, Marius Constantin sau Mihai Bordeianu,

ADVERTISEMENT

Silviu Lung Jr. a demonstrat că mai există încă jucători cu personalitate în lotul primei reprezentative, fapt ce l-a convins pe Mirel Rădoi să îl cheme în continuare la echipa națională.

Programul meciurilor din grupa României în primele 2 etape

  • Vineri, 4 septembrie: Norvegia – Austria, România – Irlanda de Nord (21:45)
  • Luni, 7 septembrie: Austria – România, Irlanda de Nord – Norvegia (21:45)
ADVERTISEMENT

  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,74 este cota pentru ”sub 1,5 goluri marcate” la meciul România – Irlanda de Nord. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT