Fotbal intern

„El e noul Hagi al României!”. Olimpiu Moruțan, ridicat în slăvi de italieni după comparația cu Dybala

04.10.2018 | 19:36
El e noul Hagi al Romaniei Olimpiu Morutan ridicat in slavi de italieni dupa comparatia cu Dybala

Declarațiile făcute de Gigi Becali, conform cărora Olimpiu Moruțan este mai bun decât Paulo Dybala, nu au fost luat în deredere de jurnaliștii italieni. 

Mai mult, aceștia chiar s-au informat asupra jucătorului de la FCSB, căruia i-au făcut un portret impresionant. Site-ul calciomercato.com îl compară pe Moruțan cu Hagi datorită atitudinii profesioniste pe care acesta o arată zi de zi pe terenul de fotbal.

În actuala stagiune, Moruțan a bifat trei goluri și cinci pase decisive în 16 meciuri jucate pentru FCSB. Cota sa de piață este de numai 900 de mii de euro, dar cu siguranță va crește până la finalul sezonului.

Olimpiu Moruțan, ridicat în slăvi de italieni după comparația cu Dybala

„Moruțan nu este un jucător necunoscut pentru scouteri. Numele lui a început să fie vehiculat încă din 2011, de la Cupa Hagi Danone, când a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului, iar echipa sa, U Cluj, a câștigat trofeul.

Hagi s-a îndrăgostit de jocul lui după acel turneu și a făcut tot posibilul să-l aducă la Viitorul. Transferul nu s-a realizat însă. În schimb, Moruțan a ajuns la Botoșani în 2016, acolo unde a avut meritul de a-și crește nivelul și a-și lăsa amprenta asupra jocului echipei.

Steaua l-a cumpărat în iarna lui 2017. Nu impresionează doar prin cifre, ci datorită profesionalismului incredibil de care dă dovadă la doar 19 ani. Stă în plus pe teren după fiecare antrenament, iar atunci când e liber, până la ora 22:00 e acasă. Fotbalul e prioritatea sa, nimic altceva nu mai contează.

Banii aduc tentații, dar Oli nu a ales să-i dea pe bani și pe fete, ci îi împarte cu părinții săi care locuiesc în Germania. Plătește lunar câte 250 de euro și un nutriționist personal. Are tot ce-i trebuie pentru a deveni noul număr 10 al României, dar și noul Hagi. Clauza de 150 de milioane de euro e prea mare? Doar timpul va decide asta… ” – au notat italienii de la calciomercato.com