Fotbal international

El e noul puști minune al Barcelonei. A refuzat oferte din Anglia pentru a reveni la catalani

13.10.2020 | 17:11
El e noul pusti minune al Barcelonei A refuzat oferte din Anglia pentru a reveni la catalani
ADVERTISEMENT

Ilias Akhomach (16 ani) este un nou jucător talentat lansat de Barca. Patrick Kluivert a spus despre el că este noul Lionel Messi. Jucătorul a făcut un meci foarte bun la debutul său la formația secundă a Barcelonei.

Barcelona B a evoluat în ultimul amical înainte de începerea stagiunii 2020-2021. Catalanii au pierdut cu 0-1 contra celor de la Cornella. Pe arena Johan Cruyff și-a făcut apariția noul puști minune al catalanilor.

ADVERTISEMENT

Ilias Akhomach  a avut o evoluție extrem de bună la primul joc pentru cea de-a doua formație a Barcelonei. Garcia Pimienta, tehnicianul celor de la formația secundă a Barcei, a văzut în puști un jucător valoros și cu personalitate.

“Ilias este noul Messi”

Vârful spaniol de origine marocană a debutat după numai două antrenamente făcute cu Barca B. După partida de pregătire, antrenorul a spus că “îl va avea în vedere pe Ilias pentru sezonul următor”, conform Mundo Deportivo.

ADVERTISEMENT

Poziția favorită a noului star de la Barcelona este cea de extremă dreapta, dar poate juca la fel de bine pe toate cele trei posturi din ofensivă. În urmă cu un an, Patrick Kluivert, directorul academiei Barcelonei spunea despre fotbalist că seamănă cu argentinianul Lionel Messi: “Ilias este noul Messi. Sunt foarte asemănători”.

Părinții lui Illias sunt din Maroc. Fotbalistul s-a născut în Spania, la Hostalets de Pierola. Ilias a venit pentru prima dată la Barcelona la vârsta de șapte ani. Când avea 11 ani a trebuit să-i părăsească pe catalani. Antrenorii i-au transmis că nu va mai rămâne la Barcelona. A trebuit să se ducă la Gimnastic Manresa unde a avut evoluții foarte bune și după doar un sezon a revenit la gruparea catalană.

ADVERTISEMENT

A spus ”nu” ofertelor din Premier League pentru a rămâne la Barca

Chiar dacă a fost dorit de formații din campionatul Angliei, Akhomach a continuat la Barca și și-a pus semnătura pe o nouă înțelegere cu echipa lui Messi în primăvara lui 2020.

Ronald Koeman a spus ce a făcut prima dată după ce a semnat cu echipa catalană: “Cum am semnat contractul, l-am contactat imediat pe Leo. M-am dus la el acasă ca să discutăm despre viitorul lui. Era clar supărat de ce se întâmpla.”

ADVERTISEMENT

Declinul La Masia a debutat acum câteva sezoane. Fanii Barcei au fost din ce în ce mai dezamăgiți. Acum echipa mare a catalanilor nu mai are mulți fotbaliști din propria curte. Singurul jucător cu care se poate lăuda La Masia, în ultimele cinci sezoane, este Ansu Fati.

ADVERTISEMENT