Un pensionar a ajuns să fie revoltat de faptul că nu primește o pensie de peste 20.000 de lei după recalculare. În ce domeniu a lucrat acesta și ce venituri încasează la momentul actual?
Cei mai mulți pensionari au primit deja deciziile de recalculare a pensiilor acasă. Unii sunt mulțumiți de ce pensie ar urma să încaseze, în timp ce alții sunt revoltați și ajung să facă contestații.
Astfel, în fața Caselor de Pensii, zi de zi ajung o mulțime de oameni. Sunt persoane care s-au trezit că vor încasa aceeași pensie, în timp ce altele au ajuns să sufere un șoc. Exemplu este chiar cazul în care o persoană a ajuns să primească 1 leu pe decizia respectivă.
Alți români în schimb au ajuns să încaseze pensii cu 45 de lei mai mari, sau chiar mai puțin de atât. Iar revolta este una cât se poate de mare. Sunt persoane care de abia își permit să mai trăiască și încasează venituri foarte mici.
Un pensionar însă face excepție și se declară revoltat că nu primește o pensie de peste 20.000 de lei. Acesta a lucrat în domeniul IT o bună perioadă de timp, atât în străinătate, cât și în România.
Și se pare că în final va ajunge să încaseze o pensie de 16.000 de lei net lunar. Bărbatul este însă revoltat și spune că în realitate, suma corectă, după recalculare, ar fi fost de 22.000 de lei.
„17.000, impozabili. Deci 16.000 net. Ar fi trebuit să crească la 22.000. În IT am muncit. În ţară şi în străinătate. E un haos de pomană! Asta e când faci rapid, ca să vezi dacă prezinţi în septembrie nişte rezultate pentru alegeri”, a dezvăluit Sorin Hornoiu, pensionar.
Există însă și alte cazuri, însă ministrul Muncii a încercat să îi liniștească pe pensionari. De altfel sursa citată a anunțat că plata impozitului pe venit de 10% ar urma să fie aplicată de la 1 octombrie.
La rândul său, Marcel Ciolacu, premierul României, a vorbit despre acest subiect. El susține că este corect ceea ce se întâmplă, având în vedere că doar anumite pensii ajung să fie impozitate.
„Mi se pare corectă această abordare creșterea pragului până la 3.000 lei la impozitare, astfel încât benefic, oricum vedem dinamica și a prețurilor și a costurilor. Nu este un efort bugetar foarte mare, în jur de 800 de milioane”, a declarat Marcel Ciolacu, premierul României.