Zeul Messi, mesaj de luptă înaintea finalei: “E meciul VIEŢII MELE!”

Mai e doar un meci, ultimul, dar cel mai important al Cupei Mondiale. Germania şi Argentina îşi tot ascut cuţitele de cîteva zile, iar acum a venit clipa judecăţii. Înaintea meciului decisiv,...
13.07.2014 | 02:37
Zeul Messi mesaj de lupta inaintea finalei E meciul VIETII MELE
ADVERTISEMENT

Mai e doar un meci, ultimul, dar cel mai important al Cupei Mondiale. Germania şi Argentina îşi tot ascut cuţitele de cîteva zile, iar acum a venit clipa judecăţii. Înaintea meciului decisiv, actorii principali ai celor două echipe şi-au dezvăluit trăirile şi au analizat adversarul.

Primul care a vorbit a fost Bastian Schweinsteiger, „inima” Germaniei, un jucător care chiar dacă nu a strălucit pînă acum în Brazilia, a fost extrem de important în angrenajul lui Low.

ADVERTISEMENT

„Argentina e de clasă mondială!”

Mijlocaşul lui Bayern nu a fost zgîrcit cu figurile de stil şi l-a complimentat pe unul dintre rivalii argentinieni. „Mascherano este precum liderul unei haite de lupi. Cînd cineva vede faza din meciul cu Olanda, cînd îl blochează pe Robben, îşi dă seama ce atitudine are omul ăsta cînd joacă pentru ţara sa. Sînt o echipă de clasă mondială. Totuşi, am un presentiment bun. Sînt convins că vom demonstra pe gazon ceea ce vrem să facem. Putem juca un fotbal foarte bun. Trebuie doar să o şi arătăm”, a declarat fotbalistul de 29 de ani.

schw

Joachim Low susţine că între Argentina pe care a învins-o cu 4-0 la ultimul Mondial şi cea pe care o va întîlni în finala de mîine este o mare diferenţă. Antrenorul nemţilor crede că principala armă a sud-americanilor este contraatacul, care este purtat în cea mai mare viteză şi tocmai de aceea susţine că echipa sa va trebui să închidă bine spaţiile. „Trebuie să ne aşteptăm la o echipă mult mai bine organizată decît cea din 2010. E o echipă mult diferită. Nu e doar Messi acolo. Au nişte contraatacuri extrem, dar extrem de rapide. Trebuie să fim foarte atenţi”, a explicat tehnicianul german.

ADVERTISEMENT

„Pentru colegi, pentru tricoul argentinian şi pentru fotbal!”

De partea cealaltă, Alejandro Sabella a ţinut un discurs mobilizator în faţa ziariştilor, iar unul dintre lait motive a fost poporul. Antrenorul „pumelor” susţine că elevii săi au forţa să cîştige, însă crede că pentru ca asta să se întîmple argentinienii trebuie să lupte ca niciodată. „Nu ştiu ce voi face după Mondial. Acum, nu mă gîndesc decît la mingiuţă. Şi la încă ceva. Să le spun argentinienilor că vom da totul, cum am făcut-o mereu cu modestie, muncă, sacrificiu şi simplitate. Trebuie să dăm înainte să primim, să iertăm înainte să fim iertaţi. Vom face totul pentru ca Argentina să fie din nou campioană! Sîntem satisfăcuţi cu ce am putut face pînă acum pentru bucuria oamenilor, a microbiştilor. Dar vă garantez că ei vor face tot ce e posibil pe teren. Pentru colegii lor, pentru tricoul argentinian şi pentru fotbal!”. Cît despre tactică, Sabella a fost scurt şi concis: „Trebuie să ieşim pe teren foarte concentraţi. Să ocupăm spaţiile foarte repede. Nu trebuie să ducem balonul acolo unde nu are ce căuta. Fizic, tactic şi tehnic Germania a fost tot timpul o forţă”.

messi lionel facebook

Lionel Messi, probabil cel mai important jucător al acestui Mondial, a ţinut să transmită şi el un mesaj şi a făcut-o prin intermediul unei reţele de socializare. „Mîine, jucăm cel mai important meci din vieţile noastre în acest tricou. Visurile şi iluziile mele devin realitate graţie muncii şi al sacrificiului făcut de toată această echipă care a dat totul din prima zi şi care a crezut mereu că se poate. Şi pentru poporul nostru, pentru argentinieni, care ne-au adus pînă aici. Dar visul nu s-a terminat, iar mîine vrem să cîştigăm şi sîntem pregătiţi pentru asta!”, a scris Messi pe Facebook.

ADVERTISEMENT

P: Pariaza la Cupa din 2014 cu Unibet! Bonus de 150 RON la inregistrare!