News

El este Antonio, elevul din Gura Vitioarei care a impresionat pe toată lumea. A vorbit pentru prima dată abia la 8 ani, dar a luat 9,95 la proba de matematică a Evaluării Naționale

Antonio, elevul din Gura Vitioarei care a impresionat pe toată lumea. A vorbit pentru prima dată la 8 ani și a luat 9,95 la proba de matematică a Evaluării Naționale.
05.07.2024 | 16:29
El este Antonio elevul din Gura Vitioarei care a impresionat pe toata lumea A vorbit pentru prima data abia la 8 ani dar a luat 995 la proba de matematica a Evaluarii Nationale
El este Antonio, elevul din Gura Vitioarei care a luat nota 9,95 la proba de matematică a Evaluării Naționale. Sursa foto: observatorulph.ro, Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Antonio, elevul din Gura Vitioarei, a impresionat pe toată lumea după ce a obținut, la Evaluarea Națională, nota 9,95, la proba de matematică. Elevul a vorbit pentru prima dată la 8 ani.

El este Antonio, elevul din Gura Vitioarei care a impresionat pe toată lumea după ce a luat nota 9,95 la proba de matematică a Evaluării Naționale. A vorbit pentru prima dată la 8 ani

Antonio Gabriel Gomoi, din Gura Vitioarei, Făgetu, Prahova, a reușit să obțină un rezultat impresionant la Evaluarea Națională, la proba de matematică, și anume 9,95. Rezultatul este unul impresionant, având în vedere că nu a vorbit deloc până la vârsta de 4 ani.

ADVERTISEMENT

Până la 8 ani, Antonio a avut nevoie de logoped pentru a putea articula câteva cuvinte, transformate într-o propoziție scurtă, care conținea subiect și predicat.

Potrivit mamei lui Tony, așa cum este strigat de cunoscuți, băiatul s-a născut cu o dizabilitate, din cauza căreia a început să vorbească mai târziu decât în mod normal.

ADVERTISEMENT

La limba română, acesta a obținut 8,65. Astfel, media la Evaluarea Națională este de 9.30, iar adolescentul își dorește să intre la Colegiul Național “Nicolae Iorga”, specializarea Științele Naturii.

Adolescentul este foarte pasionat de matematică, dovadă fiind și rezultatul pe care l-a obținut la acest examen atât de important.

ADVERTISEMENT

“Un elev care s-a străduit foarte mult prin muncă proprie. Nu a făcut niciodată meditații. Doi ani a locuit în Germania, dar a luptat sa înțeleagă taina învățăturii.

A avut probleme de sănătate, până la vârsta de 4 ani nu a vorbit deloc, greu a început să spună câteva cuvinte, abia la 8 ani a început să lege câteva propoziții scurte.

ADVERTISEMENT

Dumnezeu a fost alături de el și l-a ajutat sa învețe. Mii de mulțumiri doamnelor de la ‘Centrul persoanelor cu dizabilități din Vălenii de Munte’, care mi-au adus copilul unde este astăzi. (doamna Cristina,doamna Daliana și doamna Gabriela).

Dânsele au făcut parte primele în dezvoltarea lui Antonio. Apoi, băiatul meu a urmat „Școala Gimnazială Gura Vitioarei”.”, este mesajul transmis de mama băiatului, potrivit observatorulph.ro.

Ce planuri de viitor are Antonio

Mama lui Antonio a mai spus, de asemenea, că adolescentul nu a făcut deloc meditații în particular și a reușit, totuși, să obțină o notă atât de bună. Aceasta i-a sfătuit și pe alți copii să lupte pentru visurile lor.

“Suntem recunoscători domnilor profesori pentru implicare. Băiatul meu, deși cu probleme, a reușit acest rezultat fără nicio oră de pregătire în particular. Matematica parcă e în ființa lui. O simte, pur și simplu.

Ai zice că e un har. Copii, luptați pentru visurile voastre pentru că într-o zi se vor împlini! Aveți încredere în voi! Antonio al meu este cel mai bun exemplu”, a mai spus mama elevului.

Antonio își dorește, după terminarea liceului, să urmeze o facultate. Adolescentul de 15 ani mai vrea, totodată, să-i ajute pe părinții lui, care i-au fost mereu alături.

Mama lui Antonio a dat examenul de Bacalaureat la 40 de ani, aceasta fiind un adevărat exemplu pentru tânăr. Tatăl elevului este departe, în Germania, acolo unde muncește pentru a-și întreține familia.

ADVERTISEMENT