News

El este bărbatul care a stat 20 de ani nevinovat la închisoare! În tot acest timp, adevăratul criminal continua să ucidă

25.05.2020 | 16:27
Identitatea bărbatului nu a fost dezvăluită. Sursa foto - cnn.com
ADVERTISEMENT

El este bărbatul care a stat 20 de ani nevinovat la închisoare! Yoon, al cărui nume complet nu este publicat din cauza unei legi sud-coreene care protejează confidențialitatea suspecților și a infractorilor, își aminteșete totul ca și când s-ar fi petrecut în urmă cu numai 24 de ore.

El este bărbatul care a stat 20 de ani nevinovat la închisoare!

Era în toamna anului 1988, atunci când o tânără de 13 ani a fost violată și ucisă în patul ei. Crima ar fi fost șocantă oriunde altundeva, dar în Hwaseong, pe atunci o zonă rurală din apropiere de Seul, capitala Coreei de Sud, astfel de crime aveau loc cu o regularitate tulburătoare.

ADVERTISEMENT

A fost a opta femeie ucisă acolo în ultimii doi ani. La aproape un an de la moartea adolescentei, poliția a ajuns la casa unui muncitor în vârstă de 22 de ani, care se pregătea să ia masa.

În tot acest timp, adevăratul criminal continua să ucidă

 “Nu va dura mult timp”, a spus polițistul care a venit să-l întrebe câteva lucruri. Ofițerii l-au dus într-o micuță cameră de interogatoriu cu o singură masă la secția locală.

ADVERTISEMENT

Aici l-au întrebat timp de trei zile despre violul și uciderea fetiței în vârstă de 13 ani. În cele din urmă, au extras o mărturisire.

Yoon le-a spus polițiștilor că în noaptea crimei, el a plecat la plimbare pentru a lua un pic de aer, conform evidențelor mărturisirii obținute de la avocatul său. În timpul plimbării, a trebuit să se oprească de mai multe ori pentru a se odihni.

ADVERTISEMENT

O boală din copilărie îl lăsase șchiop, handicap care l-a scutit până și de serviciul militar obligatoriu. În jurul nopții, Yoon a văzut o casă cu o lumină aprinsă și a simțit un „îndemn de viol”, a spus el poliției, conform transcrierilor mărturisirii sale.

A intrat în casă și a atacat-o pe tânără, deși a spus poliției că era conștient că părinții acesteia dormeau alături. După aceea și-a ars hainele și s-a dus acasă, conform mărturisirilor. Bărbatul avea să fie condamnat pentru viol și uciderea fetei.

ADVERTISEMENT

A primit pedeapsă pe viață, deși sentința sa a fost redusă ulterior în apel. El a fost eliberat după 20 de ani de închisoare. Yoon locuia în satul Taean-eup, unde toată lumea se cunoștea cu toată lumea. Oamenii lucrau în fabricile din zonă sau pe plantațiile de orez.

“Eram cu toții foarte săraci, n-aveam multe de pierdut în cazul unei spargeri”, și-a amintit Hong Seong-jae, cel care a condus magazinul de reparații de mașini agricole unde lucra și Yoon.

“Era foarte întuneric și ne era frică. Nu purtam haine roșii, deoarece se spunea că acest criminal ataca pe cine vedea îmbrăcat în haine de această culoare. Dacă luam un autobuz și vedeam urcând un bărbat, mi se făcea frică”, a explicat “Park”, o femeie din Jinan-ri, un alt sat din zonă situația de atunci.

10 crime aveau să zguduie localitatea, dar Yoon a fost condamnat numai pentru una singură. La ani distanță, mai exact în septembrie 2019, Ban Gi-soo, ultimul ofițer care s-a ocupat cu ancheta, a readus cazul în atenția tuturor.

Acesta a trimis probele fizice luate în urmă cu 30 de ani la laboratorul de testare ADN, probe care aveau să arunce totul în aer. Astfel, la cel puțin trei dintre victime s-au potrivit cu cele ale lui Lee Chun-jae, care era închis pe viață din 1994, pentru violarea și uciderea cumnatei sale.

Nu a mai durat mult până când acesta a mărturisit toate cele 10 crime. Şi toată lumea a început să-l caute pe Yoon, bărbatul care a stat închis preț de 20 de ani nevinovat.

Acesta și-a adus aminte de felul în care s-a desfășurat ancheta. „Trei zile m-au ținut cu cătușele la mâini, am mâncat rar și am avut voie doar la toaletă. Când adormeam, polițiștii mă trezeau. Trei zile n-am dormit.

A fost un coșmar. Când nu dormi trei zile, nu mai știi ce spui, nu mai știi ce ai făcut, nu mai gândești. Nu reziști la întrebările lor, care nu se mai opresc”, avea să spună Yoon care vrea acum reabilitarea.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags:
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e...
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e de subestimat!”. Ce spune despre micii din Obor VIDEO
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară,...
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară, începând cu ora 12.00. Avertizarea emisă de ANM
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Adevărata pizza. De unde vine savoarea preparatului
Adevărata pizza. De unde vine savoarea preparatului
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare...
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare din Ucraina: „Am auzit în mai multe rânduri în România narațiuni tipic rusești”
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care...
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care putea schimba istoria țării