News

El este candidatul care câștigă alegerile dacă se votează singur! Cum a ajuns liberalul Radu Herciu la această situație

24.08.2020 | 16:38
El este candidatul care castiga alegerile daca se voteaza singur Cum a ajuns liberalul Radu Herciu la aceasta situatie
ADVERTISEMENT

El este candidatul care câștigă alegerile dacă se votează singur! Liberalul Radu Herciu nu are adversar în comuna Bătrâna, cea mai mică din țară.

Herciu este singurul înscris la alegerile locale de anul acesta și, în mod evident, are mari șanse de câștig, dacă nu chiar totale.

ADVERTISEMENT

Pentru că are nevoie de un vot, un vot pe care și-l poate da chiar el. De remarcat că Bătrâna are în componență patru sate Bătrâna, Fața Roșie, Piatea și Răchițau.

Candidatul care câștigă alegerile dacă se votează singur!

Din păcate, aici sunt foarte puțini locuitori, mai exact 120 la număr. Lucrul acesta s-a văzut și în candidaturile depuse.

ADVERTISEMENT

Doar primarul în funcție, Radu Herciu a dorit un alt mandat, în rest nimeni nu s-a mai încumetat. Culmea, aceeași situație s-a întâmplat și în 2016, când, bineînțeles, fiind singurul candidat, a câștigat funcția de primar.

Jurnaliștii de la hunedoaralibera.ro scriu că, totuși, comuna nu este atât de apolitică pe cât s-ar crede. Adevărata bătălie se dă la Consiliul Local.

ADVERTISEMENT

Cinci formațiuni politice au depus liste pentru cei cele 9 locuri, insă singurul partid care vine cu echipa completă este PNL.

Pro România, UDMR și USR au înscris pe liste câte 7 nume, în timp ce PSD are doar trei candidați.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, ar însemna că din cei 97 de locuitori cu drept de vot din comuna 38% sunt candidați la locale, a semnalat Ciprian Mandici, membru USR.

 

 

ADVERTISEMENT