News

El este cel mai bătrân bărbat din lume! Este născut în 1908 în Puerto Rico

El este cel mai bătrân bărbat din lume, conform celor de la Guiness care au transmis un clasament actualizat
04.07.2021 | 22:23
El este cel mai bătrân bărbat din lume! Este născut în 1908 în Puerto Rico
Bărbatul este născut în 1908. Sursa foto - guinessworldrecord.com
ADVERTISEMENT

Vorbim despre un fost cultivator de trestie de zahăr din Puerto Rico. Acesta a fost confirmat chiar de Guinness World Records, la doar câteva săptămâni de aniversarea a 113 ani.

Emilio Flores Márquez este născut încă din 8 august 1908. A văzut lumina zilei în Carolina, Puerto Rico. Avea 112 ani şi 326 de zile când Guinness a anunţat înregistrarea.

ADVERTISEMENT

El este cel mai bătrân bărbat din lume!

Despre Márquez se mai știe că era al doilea cel mai în vârstă dintre cei 11 copii ai familiei. În primii ani de viață s-a ocupat de multe treburi gospodăreşti.

Mai mult decât atât, acesta a ajutat și la îngrijirea fraţilor săi mai mici. Pentru că a fost primul băiat născut, Márquez a ajutat şi la ferma de trestie de zahăr a tatălui său.

ADVERTISEMENT

„Eram cel mai mare dintre copii, aşa că am făcut de toate” , a spus Márquez pentru Guinness World Records.

„Am spălat, am avut grijă de băieţi, am făcut de toate”, a adăugat acesta în timpul interviului

El a continuat să cultive trestie de zahăr, „care a devenit în cele din urmă modul în care şi-a întreţinut familia”.

ADVERTISEMENT

De remarcat că Márquez a fost căsătorit cu Andrea Perez preț de, atenție, 75 de ani. Femeia a încetat din viață însă în în 2010.

Cei doi au avut patru copii. Márquez este, de asemenea, buni, dar și străbunic. Bătrânul locuieşte în Rio Piedras, Puerto Rico, alături de cei doi copii ai săi supravieţuitori, Tirsa şi Millito.

Din nefericire, acesta şi-a pierdut cea mai mare parte a auzului. Mai mult decât atât, a fost operat pentru implantarea unui stimulator cardiac la vârsta de 101 ani.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, este încă puternic şi sănătos, conform comunicatului de presă. Cunoscut ca „Don Millo”, cheia lui Márquez pentru o viaţă fericită este „să ai iubire din belşug şi să trăieşti viaţa fără furie” .

Vă readucem aminte că cel mai bătrân bărbat recunoscut de Guinness World Records a fost românul Dumitru Comănescu, care a murit pe 27 iunie 2020, la mai puţin de o lună de la desemnare, în vârstă de 111 ani şi 219 de zile.

În prezent, cea mai în vârstă persoană de pe Pământ este Kane Takana, în vârstă de 118 ani. Aceasta locuieşte într-un azil de bătrâni din Fukuoka, Japonia

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri