Sport

El este cel mai bine plătit fotbalist din Liga 1! I-a depăşit clar pe Florin Tănase şi Alex Chipciu. Exclusiv

Florin Tănase şi Alex Chipciu erau regii salariilor în Liga 1, însă FANATIK a aflat că un alt fotbalist este campion. Runar Mar Sigurjonsson este cel mai bine plătit jucător din România.
25.12.2021 | 18:05
El este cel mai bine platit fotbalist din Liga 1 Ia depasit clar pe Florin Tanase si Alex Chipciu Exclusiv
CFR Cluj dă cel mai bine plătit fotbalist din Liga 1 (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

CFR Cluj este liderul din Liga 1, la finalul anului 2021, şi ocupă primul loc şi la capitolul contracte. FANATIK a aflat că Runar Mar Sigurjonsson are cel mai mare salariu din prima ligă a României, depăşindu-i pe Florin Tănase şi Alex Chipciu.

Runar Mar Sigurjonsson, cel mai bine plătit fotbalist din Liga 1. Ce salariu are islandezul

FANATIK a aflat că Runar Mar Sigurjonsson primeşte un salariu anual de 450.000 de euro, adică 37.500 de euro pe lună, la CFR Cluj, echipă pentru care joacă din februarie 2021. Mijlocaşul de 31 de ani a ajuns în Gruia liber de contract, după despărţirea de Astana, echipă care se confruntă cu probleme financiare.

ADVERTISEMENT

Florin Tănase şi Alex Chipciu erau regii salariilor din Liga 1, cei doi primind câte 30.000 de euro pe lună la FCSB, respectiv CFR Cluj. Acum, internaţionalul islandez i-a depăşit clar pe cei doi şi se apropie de salariul pe care Chipciu îl avea la FCSB, 2015, când primea 38.000 de euro pe lună.

Salariu mare, dar şi pe lista neagră

FANATIK a anunţat în exclusivitate cine sunt cei 12 jucători pe care Dan Petrescu i-a pus pe lista plecărilor, iar Runar Mar Sigurjonsson este unul dintre ei. Fotbalistul de 31 de ani are două opţiuni, fie acceptă o reducere salarială şi rămâne la CFR Cluj, fie va fi împrumutat.

ADVERTISEMENT

Tot pe această listă se afla şi Alex Chipciu, al doilea cel mai bine plătit fotbalist al lui CFR Cluj. Din informaţiile FANATIK, mijlocaşul a avut o discuţie cu Neluţu Varga şi cu Dan Petrescu, iar antrenorul clujenilor a susţinut că este mulţumit de evoluţiile din ultimele săptămâni ale jucătorului.

La FCSB, doi dintre cei mai bine plătiţi jucători ai echipei au ajuns pe lista neagră a lui Gigi Becali. Claudiu Keşeru ia 25.000 de euro pe lună, însă ar putea să rămână la vicecampioana României până la finalul sezonului, acesta având o situaţie specială, după ce a jucat deja la două echipe diferite în actualul sezon.

ADVERTISEMENT

Constantin Budescu, plătit cu 20.000 de euro pe lună, nu mai este dorit de Gigi Becali, care l-a criticat în repetate rânduri. Mijlocaşul semnase un contract valabil pe un an, cu posibilitate de prelungire, iar plecarea acestuia în iarnă ar aduce o economie financiară pentru patronul FCSB.

Runar Mar Sigurjonsson, absent la ultimele două meciuri jucate de CFR Cluj

Runar Mar Sigurjonsson a jucat 22 de meciuri pentru CFR Cluj, în actualul sezon, reuşind să marcheze 5 goluri şi să ofere 3 pase decisive. Islandezul a bifat ultima reuşită în victoria clujenilor cu Academica Clinceni, scor 2-0, de pe 29 noiembrie.

ADVERTISEMENT

La ultimele două meciuri ale lui CFR Cluj, cu Farul şi FC Argeş, Runar Mar Sigurjonsson a absentat motivat, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate. Fotbalistul a fost învoit de Dan Petrescu şi a plecat în Islanda, unde soţia fotbalistului a născut.

A ratat şi dubla cu România din preliminariile CM 2022

Runar Mar Sigurjonsson are 32 de selecţii în echipa naţională a Islandei, pentru care joacă din 2012. În preliminariile CM 2022, fotbalistul lui CFR Cluj nu a fost convocat la nicio partidă şi a ratat dubla cu România.

Cu toate acestea, Runar Mar Sigurjonsson a fost pe teren în toamna lui 2020, la Reykjavik, când Islanda a învins România, scor 2-1, şi tricolorii au ratat calificarea în finala barajului pentru EURO 2020. Atunci jucătorul a intrat pe parcurs şi a bifat 7 minute.

Runar Mar Sigurjonsson a jucat, de-a lungul carierei, la Valur, PEC Zwolle, GIF Sundsvall, Grasshoppers, St. Gallen sau Astana. Mijlocaşul a făcut parte din lotul Islandei la EURO 2016, când nordicii au ajuns până în sferturi, dar nu a bifat niciun minut la turneul final din Franţa.

  • 8 goluri în 35 de meciuri are Runar Mar Sigurjonsson de când s-a transferat la CFR Cluj
  • 1.200.000 de euro este cota de piaţă a lui Runar Mar Sigurjonsson
ADVERTISEMENT