News

El este cel mai bogat patron din lumea sportului! I-a luat locul lui Bill Gates la Microsoft, are echipă în NBA şi le-a interzis baschetbaliştilor să folosească iPhone-ul

31.05.2020 | 21:15
El este cel mai bogat patron din lumea sportului Ia luat locul lui Bill Gates la Microsoft are echipa in NBA si lea interzis baschetbalistilor sa foloseasca iPhoneul
ADVERTISEMENT

Sportul a început să-i atragă pe cei mai bogaţi oameni ai planetei în ultimii ani, mulţi dorind să aibă parte de publicitate. Dintre aceştia, unul s-a distanţat în topul Forbes şi are o avere impresionantă. FANATIK îţi prezintă cine este Steve Ballmer, cel mai bogat patron din lumea sportului.

Cel mai bogat patron din lumea sportului a plătit 2 miliarde de dolari pentru o echipă din NBA

Steve Ballmer este patronul lui Los Angeles Clippers din 2014, când a plătit 2 miliarde de dolari pentru a doua cea mai scumpă achiziţie a unei francize sportive din SUA. Anterior, în 2008, omul de afaceri era inclus într-un grup de investitori care a vrut să cumpere echipa Seattle SuperSonics, devenită în acelaşi an Oklahoma City Thunder, după relocare.

ADVERTISEMENT

Los Angeles Clippers s-a întârit în vara anului trecut, după ce au fost aduşi Kawhi Leonard, dublu campion NBA, şi Paul George. De altfel, echipa patronată de Steve Ballmer ocupă locul 2 în Conferinţa de Vest, fiind în spatele lui LA Lakers, deja calificată în play-off.

Steve Ballmer, al 11-lea cel mai bogat om al planetei

Pe 11 iunie 1980, Steve Ballmer, un tânăr de 24 de ani, devenea al 30-lea angajat al companiei Microsoft şi era primul manager financiar adus de Bill Gates. Un an mai târziu, viitorul miliardar, care renunţase la facultate, a primit 8% din acţiunile firmei.

ADVERTISEMENT
  • 955.000.000 de dolari a primit în 2003 Steve Ballmer când a vâdnut 4% din acţiunile pe care le deţinea la Microsoft

După 20 de ani, Steve Ballmer i-a luat locul lui Bill Gates în funcţia de CEO al Microsoft şi s-a ocupat timp de 14 ani de activităţile zilnice şi a manevrat toate mutările financiare. Ajuns la 64 de ani, patronul lui Los Angeles Clippers are o avere estimată la 52,7 miliarde de dolari, fiind pe locul 11 în topul celor mai bogaţi oameni, conform Forbes.

ADVERTISEMENT

Mandatul lui Steve Ballmer ca CEO al Microsoft a coincis cu triplarea vânzărilor şi dublarea profitului. Cu toate acestea, compania nu a mai dominat piaţa ca în anii ’90 şi a ratat trendul tehnologic din primii ani ai secolului al XXI-lea.

A interzis produsele Apple la echipă

După 34 de ani petrecuţi la Microsoft, Steve Ballmer a rămas loial companiei fondate de Bill Gates şi Paul Allen. Presa din America a dezvăluit că omul de afaceri le-a interis membrilor familiei să deţină telefoane iPhone sau alte produse ale Apple.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după ce a cumpărat Los Angeles Clippers, Steve Ballmer le-a transmis baschetbaliştilor, dar şi celor din club, că nu vrea să vadă niciun produs Apple la echipă. În schimb, aceştia pot oricând să utilizeze produsele Microsoft.

Achiziţie de 400.000.000 de dolari în plină pandemie

Steve Ballmer a anunţat în martie că va cumpăra “The Forum”, arena de 17.500 de locuri unde joacă Los Angeles Clippers. Omul de afaceri a plătit 400.000.000 de dolari pentru această achiziţie, iar planul acestuia este să construiască o nouă sală în acea zonă.

Top 10 cei mai bogaţi patroni din lumea sportului

  1. Steve Ballmer (52,7 miliarde de dolari) – Los Angeles Clippers (NBA)
  2. Mukesh Ambani (36,8 miliarde de dolari) – Mumbai Indians (cricket)
  3. Francois Pinault (27 miliarde de dolari) – Rennes (fotbal)
  4. Dietrich Mateschitz (16,5 miliarde de dolari) – RB Salzburg, New York Red Bulls, RB Leipzig (fotbal), Red Bull Racing
  5. Hasso Plattner (12,4 miliarde de dolari) – San Jose Sharks (NHL)
  6. David Tepper (12 miliarde de dolari) – Carolina Panthers (NFL)
  7. Roman Abramovici (11,3 miliarde de dolari) – Chelsea (fotbal)
  8. Philip Anschutz (11 miliarde de dolari) – LA Galaxy (MLS), Los Angeles Kings (NHL)
  9. Stan Kroenke (10 miliarde de dolari) – Arsenal (fotbal), Denver Nuggets (NBA), Colorado Rapids (MLS), Los Angeles Rams (NFL)
  10. Joseph Tsai (10 miliarde de dolari) – Brooklyn Nets (NBA)
ADVERTISEMENT