Life

El este cel mai bun profesor din lume. A câștigat un premiu de un milion de dolari

04.12.2020 | 10:17
El este cel mai bun profesor din lume A castigat un premiu de un milion de dolari
El este cel mai bun profesor din lume. A câștigat un premiu de un milion de dolari. Sursa foto: bbc.com
ADVERTISEMENT

Cel mai bun profesor din lume este originar din India și a câștigat un premiu în valoare de un milion de dolari. Este vorba despre Ranjit Disale, un profesor la o școală dintr-un sat, care a primit premiul Global Teacher Prize 2020 pentru eforturile sale în lumea educației. 

La această competiție au fost nominalizate peste 12.ooo de cadre didactice, potrivit mediafax.ro. Ranjit Disale predă la o școală dintr-un sat din India și a făcut eforturi considerabile pentru ca elevii săi să beneficieze de cea mai bună educație.

ADVERTISEMENT

În plus, câștigătorul a făcut un gest demn de lăudat și a împărțit marele premiu cu ceilalți nouă finaliști ai concursului.

El este cel mai bun profesor din lume. A câștigat un premiu de un milion de dolari

Ranjit Disale este profesor la o școală dintr-un sat indian și a câștigat marele premiu de un milion de dolari la Global Teacher Prize 2020. Eforturile pe care le-a făcut în educație sunt imense, iar meritele i-au fost recunoscute. A ajuns în finală alături de alte nouă cadre didactice.

ADVERTISEMENT

Câștigătorul predă la școala primară „Zilla Parishad” în satul Paritewadi, situat în statul vestic indian Maharashtra. „În aceste vremuri tulburi, profesorii dau tot ce pot pentru a se asigura că elevii au acces la o educație bună”, a spus Ranjit Disale, conform BBC.

Fetele care aveau acces limitat la educație au primit ajutor de la profesorul câștigător, fapt ce a fost apreciat de către jurații competiției. Ranjit Disale (32 de ani) preferă să le ofere fetelor o educație așa cum se cuvine pentru a obține cele mai bune rezultate. Este cunoscut faptul că multe fete se căsătoresc la o vârstă fragedă și abandonează școala, în special cele care provin din familii defavorizate.

ADVERTISEMENT

Ranjit Disale a codificat lecțiile pe care le preda în coduri QR, astfel că elevii le-au putut accesa de oriunde. De asemenea, profesorul a oferit lecții online de știință pentru elevi din 83 de țări și a pus bazele unui proiect internațional de construire a conexiunilor între tineri din zonele de conflict.

Câștigătorul marelui premiu a făcut un gest extraordinar pentru ceilalți finaliști ai concursului. Ranjit Disale a împărțit banii cu aceștia și el a păstrat jumătate din suma imensă, meritată pe deplin.

ADVERTISEMENT

„Nu simt că sunt primul sau că sunt câștigător. Sunt doar la fel, printre egalii mei, și dacă voi împărți banii cu ceilalți 9 profesori finaliști ei vor avea șansa să își continue munca. Noi putem să luminăm viața multor elevi, atât de mulți cât putem și de asta am ales să împart banii”, a declarat câștigătorul.

Profesorul le oferă celorlalți jumătate din suma câștigată, ceea ce ar însemna aproape 54.000 de dolari pentru fiecare. Finaliștii provin din mai multe țări, cum ar fi Italia, Brazilia, Malaysia, Nigeria, Vietnam, Africa de Sud, Coreea de Sud, SUA și Marea Britanie.

ADVERTISEMENT