Fotbal international

El este cel mai tânăr antrenor din Europa! Are 28 de ani şi a semnat cu o echipă din Belgia

20.01.2021 | 16:45
El este cel mai tanar antrenor din Europa Are 28 de ani si a semnat cu o echipa din Belgia
ADVERTISEMENT

William Still a devenit cel mai tânăr antrenor al unui club profesionist de fotbal din Europa. Are doar 28 de ani și a fost instalat pe banca lui Beerschot, locul 10 în prima ligă a Belgiei.

Născut în Belgia, din părinți englezi, Still a fost numit recent în funcția de antrenor principal al echipe Beerschot Anvers și a devenit la 28 de ani, 3 luni și 6 zile cel mai tânăr technician instalat vreodată pe banca tehnică a unei echipe profesioniste din Europa.

ADVERTISEMENT

Precedentul ”record” îi aparținea lui Julian Nagelsmann ”uns” principal la Hoffenheim la vârsta de 28 de ani, 6 luni și 21 de zile.

A fost analist video la Standard Liege și are o Cupă a Belgiei în CV

Deși extrem de tânăr, William Still are deja nouă ani de când lucrează în fotbal. A debutat în cariera de antrenor la doar 19 ani, în cadrul clubului Preston North End din Anglia, unde a fost asistent la grupa U14 a primei capioane din istoria fotbalului din Albion.

ADVERTISEMENT

Belgianul cu origini britanice are un traseu extrem de interesant în fotbal. După ce a debutat ca antrenor, asistent, la juniorii lui Preston, și-a continuat studiile în fotbal la Myerscough College, în Anglia.

A devenit analist video cu acte, iar în 2014 s-a întors în Belgia unde a lucrat la Sint-Truiden cu care a promovat în prima ligă din țara sa. Un an mai târziu, alături de antrenorul care l-a angajat la Sint-Truiden, Yannick Ferrera, a ajuns la Standard Liege și și-a trecut în CV primul trofeu – Cupa Belgiei.

ADVERTISEMENT

În 2017 a fost angajat de Lierse, în dublă calitate, de analist video și antrenor secund. În luna septembrie a aceluiaș an, Lierse îl numea pe William Still antrenor principal interimar, la doar 24 de ani. Și-a încheiat mandatul în decembrie cu o victorie, scor 2-0 cu Westerlo. Din 2018 a fost angajat de Berschot, ca secund al argentinianului Hernan Losada.

Cum a ajuns William Still să o antreneze pe Beerschot

La începutul acestei săptămâni Hernan Losada a fost instalat în funcția de antrenor principal al formației DC United, în prima ligă nord-americană de fotbal, iar postul de antrenor principal al lui Beerschot Anvers a rămas vacant. Conducătorii clubului au decis să nu caute alt antrenor, ci să-i dea credit tânărului Sill.

ADVERTISEMENT

William Still nu a jucat niciodată fotbal la nivel de performanță, dar a fost legitimat la mai multe cluburi de amatori din Belgia – Overijse, Grez-Dioceau, RJ Wavre, Reixensart și Wavre Limal, echipe care evident nu spun nimic celor mai mulți iubitori de fotbal.

ADVERTISEMENT