News

El este copilul care a salvat cinci vieți. Alexandru Robert se pregătea de liceu, dar nu își va mai cunoaște colegii niciodată

Alexandru Robert avea 14 ani și se pregătea de liceu. A decedat, într-un mod șocant, însă organele sale au salvat cinci vieți, după o decizie luată de părinți.
08.08.2022 | 10:54
El este copilul care a salvat cinci vieti Alexandru Robert se pregatea de liceu dar nu isi va mai cunoaste colegii niciodata
Alexandru Robert, băiatul care a salvat cinci vieți. Foto: Captură Pro TV
ADVERTISEMENT

Băiatul din Botoșani terminase clasa a 8-a și se pregătea, entuziasmat, de liceu, însă totul s-a năruit în clipa în care a suferit un anevrism. A fost găsit în cadă, de părinții șocați. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Un băiat din Botoșani a salvat cinci vieți

”Am continuat protocolul de resuscitare avansat, s-a ales intubarea pacientului, ventilația mecanică, masajul cardiac extern și administrarea de adrenalină conform protocolului”, a precizat Andreea Stărică, medic SAJ Botoșani, conform Stirile PRO TV.

ADVERTISEMENT

Pentru că nu s-a mai putut face nimic, părinții au acceptat să-i fie donate organele, pentru a salva alte vieți. Trei transplanturi au fost deja făcute în spitalele din Iași, iar alte două sunt programate pentru astăzi, 8 august.

”S-au prelevat ficatul, rinichii și corneea, restul organelor nu s-au putut preleva, inclusiv la cord avea aceeași malformație, cum a fost cea cerebrală. A fost o familie foarte înțelegătoare, ei de la început, în momentul în care au înțeles că băiatul este în moarte cerebrală, au acceptat donarea de organe”, a declarat medicul Raluca Neagu Movilă, coordonatorul Centrului Regional de Transplant din Moldova.

ADVERTISEMENT

Două persoane au primit câte un rinichi, un tânăr cu ciroză hepatică a primit ficatul, în timp ce alte două persoane au intrat în operație pentru transplant de cornee.

”Am spus că dacă al nostru nu a fost salvat, să salveze el alte vieți, să trăiască prin altcineva”, a transmis sora băiatului.

ADVERTISEMENT

Familia nu înțelege ce s-a întâmplat, în condițiile în care băiatul se simțea bine. ”Era zâmbăreț, glumeț tot timpul, toți l-au iubit și l-au apreciat, nimeni nu se aștepta la așa ceva. Noi, chiar cu jumătate de oră înainte, am râs, am dansat, ne-am simțit bine în ziua aceea. Toată ziua a fost perfectă, nu a făcut efort, nu a făcut nimic, a vrut să facă un duș și nu a mai apucat”, a declarat sora lui Alex, Alexandra Amarinei.

Tot în Botoșani, un copil în vârstă de doi ani a salvat mai multe vieți, după un accident tragic. Micuțul a căzut de la etajul trei al unui bloc și a murit, însă a salvat șase vieți de copii.

ADVERTISEMENT

“Prin decizia familiei greu încercate și cu efortul echipelor medicale, șase copii se vor bucura de viață în urma intervențiilor de transplant hepatic, renal, cardiac și de cornee”, au transmis medicii.

ADVERTISEMENT