Life

El este copilul care s-a născut cu o carapace pe spate. Părinții l-au poreclit „mica țestoasă ninja”

Copilul care s-a născut cu o carapace pe spate. Este cunoscut ca ”mica țestoasă”, după ce părinții l-au poreclit astfel.
01.05.2023 | 12:57
Cum arată ”carapacea” copilului de pe spate. Sursa foto: Mirror
ADVERTISEMENT

Un copil s-a născut cu un semn care i-a uimit pe medici și pe mama sa. I s-a observat o ”carapace” pe spate, similară cu cea a unei broaște țestoase. Părinții fac haz de necaz și l-au poreclit ”mica țestoasă ninja”. Între timp, doctorii au făcut cercetări și au aflat despre ce boală suferă micuțul.

Copilul care s-a născut cu o ”carapace” pe spate. Ce boală are

James McCallum, originar din Florida, Statele Unite ale Americii, este un copil ce face parte dintr-un caz extrem de rar. I s-a depistat o malformație mai bizară, ce aduce cu o carapace a unei broaște țestoase, iar imaginile cu el au făcut înconjurul internetului.

ADVERTISEMENT

James a fost adus pe lume la Morton Plant Hospital din Clearwater, Florida. Mama lui, Kaitlyn, mărturisește că nu i s-a observat pe ecografiile din timpul sarcinii problema bebelușului său. La naștere i s-a văzut o mică formațiune pe spate, dar nu a luat-o în considerare, crezând că este un simplu semn.

Văzând că semnul începe să se dezvolte și că aducea tot mai mult cu o ”carapace”, atunci Kaitlyn și soțul ei au început să-și facă griji. În urma unor investigații ale cadrelor medicale, s-a constatat că micuțul are un nev congenital.

ADVERTISEMENT

”Părea un fel de semn de naștere, dar scapat în anumite părți – era puțin îngrijorător, deoarece părea că ceva nu era în regulă. Medicii nu prea știau ce era în acel moment. Îi acoperea 75 la sută din spate la început și începuse să devină mai gras și mai nodul – părea că crește.

Când avea două luni, un dermatolog pediatru a putut să ne spună despre ce este vorba și apoi a început procesul de îndepărtare. Așa că, la vârsta de două luni și jumătate, a trebuit să fie sub anestezie pentru a se face. Am fost norocoși să obținem rezultate, a povestit mama celui mic.

ADVERTISEMENT

Copilul, supus la operații dificile pentru îndepărtarea formațiunii

Nevul congenital a trebuit îndepărtat, pentru a nu mai crește pe spatele copilului. Pentru asta, a fost nevoie de niște proceduri chirurgicale destul de complicate. Mai exact, s-au efectuat două operații, față de care părinții celui mic au stat cu sufletul la gură.

”James era prea mic la momentul operației ca să își poate aminti că a trecut prin intervenții neplăcute”, a detaliat mama lui James, potrivir mirror.co.uk. Aceasta a mai mărturisit că este dispusă, împreună cu soțul ei, să facă tot ce-i stă în putință pentru ca James să se refacă complet.

ADVERTISEMENT

După intervenția medicilor, James nu mai întâmpină probleme în a sta pe spate și se comportă asemeni unui copil normal de vârsta sa. ”S-a ajuns la punctul în care a trebuit să-l dormim pe o parte, deoarece nu și-a putut lăsa capul în jos pentru că era atât de voluminos”, a mai mărturisit mama lui James.

ADVERTISEMENT