News

El este criminalul pe care Poliția Română îl caută de zeci de ani. Nicu Brăileanu a îngrozit o țară întreagă în urmă cu trei decenii

Ion Nicolaie, sau Nicu Brăileanul, e criminalul aflat în liberate de zeci de ani, pe care Poliția nu a reușit să-l prindă niciodată.
24.09.2022 | 07:30
El este criminalul pe care Politia Romana il cauta de zeci de ani Nicu Braileanu a ingrozit o tara intreaga in urma cu trei decenii
Criminalul din Arad, căutat de 30 de ani. Foto: Politiaromana.ro
ADVERTISEMENT

Criminalul a îngrozit Aradul și România în urmă cu 30 de ani, însă autoritățile nu au reușit momentan să soluționeze acest caz.

Nicu Brăileanu, căutat de 30 de ani de Poliție

Pe site-ul Poliției Române, la categoria ”Most Wanted”, adică cei mai căutați infractori din România, profilul lui Ion Nicolaie, născut în Brăila în 1963, zace ca o dovadă că trecerea timpului nu soluționează neapărat cazurile:

ADVERTISEMENT

ION NICOLAIE, Nascut în: Scortaru Nou, jud. BRĂILA, ROMÂNIA
Data nașterii: 10-07-1963
Porecla: NICU BRĂILEANUL
Cetățenie: ROMÂNIA
Domiciliat în: Sihleanu, jud. BRĂILA, ROMÂNIA
Motivul: mandat de executare a pedepsei cu închisoarea
Fapta: omor

”Condamnat la 25 ani la data de 14.05.1993, susnumitul împreună cu o altă persoană au pătruns în locuința părții vătămate A.S. din mun. Arad pe care l-au ucis prin împușcare, au rănit prin împușcare pe partea vătămată B.A. și a rănit prin aplicarea a trei lovituri de cuțit pe C.C.. Deosebit de periculos. Semnalmente: înalțime 175 cm., corpolență atletică, față ovală, păr șaten cu calviție frontală, sprîncene curbate, gura mijlocie cu buze groase, bărbia bilobată”, este scris pe site.

ADVERTISEMENT

În urmă cu 30 de ani, Nicu Brăleanu și-a împușcat mortal un rival din lumea interlopă din Arad, în propria casă. Nu a fost singura victimă a lui Brăileanu, fiind împușcate și soția și una dintre angajatele interlopului rival. Mai mult, după crimă a plecat din casa rivalului cu o sumă mare de bani care era ascunsă într-o piesă de mobilier.

Bărbatul originar din Brăila s-a mutat la Arad după 1989 și era considerat deosebit de periculos. A făcut profit din traficul de valută falsă, mai ales că orașul era aproape de graniță. Conform Glasul Aradului, atitudinea lui Nicu i-a deranjat pe interlopii care controlau deja orașul, astfel că de la conflict mocnit la crimă a fost un singur pas.

ADVERTISEMENT

Antal Sandor, unul dintre liderii lumii interlope arădene din acel moment, a fost victima lui Nicu Brăileanu. Decis să se impună în lumea interlopă, criminalul și-a vizitat rivalul înarmat cu un pistol cumpărat de pe piața neagră. Cu fețele acoperite, Nicu Brălieanu și un complice au intrat peste viitoarele victime.

Din motive necunoscute, atacatorul a împușcat-o și pe soția lui Sandor, dar și pe o angajată a acestuia. Mai mult, pe ultima femeie a înjunghiat-o de trei ori în burtă și în picior, cu toate că aceasta era deja rănită de gloanțe.

ADVERTISEMENT

Victimele, rămase în viață, l-au recunoscut pe criminal după voce, însă identitatea complicelui său rămâne necunoscută până în prezent. Bărbatul a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, în lipsă, și e căutat de aproape de 30 de ani inclusiv pe plan internațional.

Într-un interviu din 2005 pentru presa din Brăila, mama interlopului anunța, însă, că fiul său e mort. Asta, în condițiile în care nu mai dăduse niciun semn de viață de mai bine de 11 ani.

”A făcut zece clase, a muncit prin câteva locuri, câte o lună două, apoi s-a lăsat. A început să fure. Intra prin curțile oamenilor și luat tot ce-i pica în mâna. L-au prins și l-au băgat la închisoare. Când a ieșit, a vrut să-și facă o familie, să stea la casa lui. N-a durat mult. După un an, s-a certat cu nevasta și a plecat în lume.

S-a dus la Arad, la o amantă de-a lui. Doi ani mai târziu a făcut crima. Cred că-i mort. N-a trimis o scrisoare, n-am mai auzit nimic de el. În ultima perioadă l-am visat de multe ori, iar preotul mi-a zis că e de rău. Zicea că mai bine i-aș face slujbe de pomenire, că sigur nu mai e în viață. Dacă, totuși, trăiește, și îl va prinde Poliția, nu pot spune decât atât: a făcut-o, n-are decât să plătească pentru fapta lui!”, transmitea femeia în 2005 pentru un ziar din Brăila.

ADVERTISEMENT