Life

El este elevul minune din România. Nu mai dă Evaluarea Națională, după ce a obținut punctaj maxim la Olimpiada de Matematică

Cine este elevul minune din România. După ce a obținut punctaj maxim la Olimpiada de Matematică, nu mai dă Evaluarea Națională.
25.06.2024 | 19:26
El este elevul minune din Romania Nu mai da Evaluarea Nationala dupa ce a obtinut punctaj maxim la Olimpiada de Matematica
Elevul minune din România, care a obținut punctajul maxim la Olimpiada de Matematică. Nu mai dă Evaluarea Națională. Sursa foto: ziarulunirea.ro, Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cine este elevul minune din România, care a obținut un punctaj maxim la Olimpiada de Matematică. Astfel, nu va mai susține Evaluarea Națională. A obținut rezultate remarcabile la învățătură de-a lungul timpului.

El este elevul minune din România, care nu mai dă Evaluarea Națională. A obținut punctajul maxim la Olimpiada de Matematică

Astăzi, absolvenții de clasa a VIII-a au susținut Evaluarea Națională la Limba Română. Joi, 27 iunie, aceștia urmează să susțină proba la Matematică.

ADVERTISEMENT

Eduard Pițu a absolvit clasa a VIII-a la Școala Gimnazială “Avram Iancu” din Alba Iulia. Este singurul elev din întregul județ care a obținut punctajul maxim la Olimpiada Națională de Matematică 2023.

Datorită acestui rezultat, “elevul minune” nu mai este nevoit să dea Evaluarea Națională pentru a fi admis la liceu. De asemenea, anul acesta a reușit să obțină mențiune și medalia de aur la etapa națională de Matematică. În plus, a obținut argintul la Fizică.

ADVERTISEMENT

Încă din clasa a V-a și până la finalul clasei a VIII-a, Eduard Pițu a reușit să obțină rezultate de excepție la fazele naționale ale Olimpiadei de Matematică, dar și la cea de Fizică.

În fiecare an, Eduard a urcat de podium alături de cei mai buni elevi din România. Materiile preferate ale elevului din Alba Iulia sunt matematica și fizica.

ADVERTISEMENT

Datorită rezultatelor pe care le-a obținut pe perioada gimnaziului, Eduard Pițu va putea fi admis la orice liceu din România, la profilul real, fără să mai susțină Evaluarea Națională.

Eduard Pițu, felicitat de profesori pentru performanța lui

Toată lumea a lăudat rezultatele lui Eduard Pițu. Cei care i-au fost profesori în cadrul unității de învățământ în ultimii patru ani l-au felicitat pentru performanță.

ADVERTISEMENT

“Pentru mine a fost o bucurie și o șansă să îl am elev pe Edi. O combinație fericită între o minte strălucită, multă putere de muncă, ambiție și plăcere de a lucra.

Orele de matematică erau o provocare, Edi căutând permanent soluții alternative, uneori mai frumoase, alteori mai simple, dar tot timpul stârnind atenția, interesul și respectul atât din partea mea, cât și a colegilor de clasă.

Cu siguranță, șirul performanțelor remarcabile va continua. Iar eu o să mă bucur de fiecare dată când geniul și dedicarea îl vor urca pe podiumurile competițiilor la care spiritul lui, dornic de noi și noi provocări, îl va duce”, a declarat Mihaela Urcan, profesor de matematică, pentru Ziarul Unirea.

De asemenea, directorul școlii unde Eduard Pițu a învățat l-a felicitat pe acesta pentru că a obținut maximum de 28 de puncte la faza națională a Olimpiadei de Matematică.

“Îl felicităm pe absolventul nostru, Eduard Pițu, pentru faptul că ne-a reprezentat cu cinste școala la competițiile naționale și internaționale în parcusul lui din gimnaziu!

Locul 1 la Olimpiada națională de matematică, cu maximum de puncte, 28 din 28, este un lucru minunat, o muncă de nedescris, iar rodul muncii lui Edi este răsplătit pe măsură în aceste zile, el fiind admis la liceu fără a mai trece prin stresul de la examenul de Evaluarea Națională.

Felicităm și profesorii care l-au pregătit și îndrumat! Un gând de mulțumire și recunoștință avem și pentru părinții lui Edi, care l-au susținut pe acest drum al performanței școlare! Mult succes în viață, Edi!”, a transmis Gabriel Bucur, director la Școala “Avram Iancu” din Alba Iulia, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT