News

El este eroul din Germania care a ajutat oamenii să voteze în Munchen! Ce recompensă a primit

28.05.2019 | 11:11
El este eroul din Germania care a ajutat oamenii sa voteze in Munchen Ce recompensa a primit

Un polițist german născut în România a devenit erou, după ce a ajutat sute de români să voteze la alegerile europarlamentare și la referendumul din data de 26 mai! Polițistul a organizat foarte bine oamenii aflați la coadă în afara secției de votare și le-a vorbit la portavoce în limba română.

Politistul german erou la alegerile europarlamentare

Oamenii legii din orașul german München au reuşit să gestioneze foarte eficient problemele generate de cozile şi înghesuiala de la secţiile de vot amenajate în capitala landului Bavaria. Printre eroii remarcaţi de românii care au aşteptat la rând se numără şi un poliţist german originar din Braşov.

Poliţiştii au organizat spre orele serii zilei de duminică, 26 mai, un perimetru în preajma consulatului României din München în care au adunat câteva sute de persoane. În acest fel, toţi românii din acel perimetru au putut să rămână acolo şi după ora 21.00, iar cei de la secţia de votare au fost obligaţi să aştepte pe fiecare român aflat în acel perimetru să voteze.

Politist german erou la alegerile europarlamentare
Politist german erou la alegerile europarlamentare

Polițistul născut în Brașov a ajutat sute de oameni să voteze

Printre poliţiştii germani trimii să se ocupe de organizarea românilor, s-a remarcat unul care le-a vorbit oamenilor prin portavoce, în limba română. Acesta a comunicat excelent cu mulţimea, iar jurnalistul Vlad Ursulean, aflat la faţa locului, a scris pe Facebook că respectivul poliţist este născut în Braşov şi le-a vorbit la portavoce în limba română.

Mesajul postat de jurnalist s-a viralizat în mediul online, iar braşovenii s-au gândit că bărbatul născut în orașul lor merită mai mult decât simple aprecieri și like-uri. Astfel, omul legii din Germania a fost numit membru de onoare de către două cluburi din oraş, Kruhnen Musik Halle şi Rockstadt, care i-a oferit consumație gratuită pe viaţă pentru gestul său de solidaritate pe care l-a arătat la alegerile europarlamentare și referendumul pentru justiție.

Tags: