News

El este noul șef interimar al Poliției Române! Ascensiunea lui Eduard Miritescu

02.09.2020 | 13:53
Eduard Miritescu este noul șef al Poliției Române. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

El este noul șef interimar al Poliției Române! Chestorul Eduard Miritescu a fost numit în locul lui Liviu Vasilescu. Anuntul a fost facut chiar de ministrul de Interne Marcel Vela.

De altfel, șeful MAI a declarat că depunerea mandatului de catre Vasilescu a fost o “decizie corecta”. Vă readucem aminte că acesta a demisionat marti, 1 septembrie, din functia de sef al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

ADVERTISEMENT

A făcut-o ca urmare a scandalului provocat de intalnirea pe care a avut-o cu sefii clanului de interlopi Duduianu la puțin timp după moartea lui Emi Pian.

Cine este noul șef interimar al Poliției Române!

Potrivit CV-ului pe care Eduard Miritescu îl are pe pagina Politiei Romane, activitatea acestuia in cadrul institutiei a inceput in 1995 si a continuat neintrerupt pana in prezent.

ADVERTISEMENT

Miritescu a fost pe rand ofiter de ordine publica in cadrul Politiei Municipiului Ploiesti in cadrul Sectiei de Politie nr. 3 si adjunct al sefului Sectiei nr. 4 de Politie Ploiesti.

La 11 ani distanță de la intrarea în Poliție, mai exact în 2006 a ajuns la Inspectoratul Judetean de Politie Prahova. A fost sef de Cabinet, imputernicit adjunct al sefului inspectoratului, imputernicit sef al inspectoratului, sef al inspectoratului.

ADVERTISEMENT

Eduard Miritescu a fost numit la comanda IPJ Prahova ca interimar, in februarie 2016, functie pe care a preluat-o efectiv, prin concurs, in cursul lunii decembrie a aceluiasi an.

Nu s-a oprit aici și a avansat în carieră pas cu pas. A fost avansat in structurile centrale ale MAI in 2019. Miritescu a fost succedat la conducerea IPJ Prahova tot prin practica numirii interimare de catre comisarul-sef Florin Catalin Aristan, scrie Ziarul de Ploiesti.

ADVERTISEMENT

Inainte de a ajunge la Politia Romana, Eduard Miritescu a fost responsabil de managementul sistemului de transmisiuni la nivelul structurilor de jandarmi din judet la Brigada de Jandarmi Bacau, intre 1993 si 1995.

De remarcat că în perioada 1988-2008, Eduard Miritescu a absolvit programe universitare de electronica si informatica, contabilitate si informatica de gestiune si drept si administratie publica.

Concret, Miritescu a obtinut o diploma de inginer in 1993 la Academia Tehnica Militara Bucuresti in cadrul Facultatii de Electronica si Informatica.

Are și patalama de economist din anul 1998 obținută de la Academia de Studii Economice Bucuresti, in cadrul Facultatii de Contabilitate si Informatica de Gestiune, iar in 2008 s-a licentiat in drept la Universitatea “Spiru Haret” din Bucuresti, in cadrul Facultatii de Drept si Administratie Publica

 

 

ADVERTISEMENT