ADVERTISEMENT
News

El este noul șef interimar al Poliției Române! Ascensiunea lui Eduard Miritescu

Autor: Alexandru Năstase | 02.09.2020 | 13:53
El este noul șef interimar al Poliției Române! Ascensiunea lui Eduard Miritescu
Eduard Miritescu este noul șef al Poliției Române. Sursa foto - hepta.ro

El este noul șef interimar al Poliției Române! Chestorul Eduard Miritescu a fost numit în locul lui Liviu Vasilescu. Anuntul a fost facut chiar de ministrul de Interne Marcel Vela.

ADVERTISEMENT

De altfel, șeful MAI a declarat că depunerea mandatului de catre Vasilescu a fost o “decizie corecta”. Vă readucem aminte că acesta a demisionat marti, 1 septembrie, din functia de sef al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

A făcut-o ca urmare a scandalului provocat de intalnirea pe care a avut-o cu sefii clanului de interlopi Duduianu la puțin timp după moartea lui Emi Pian.

ADVERTISEMENT

Cine este noul șef interimar al Poliției Române!

Potrivit CV-ului pe care Eduard Miritescu îl are pe pagina Politiei Romane, activitatea acestuia in cadrul institutiei a inceput in 1995 si a continuat neintrerupt pana in prezent.

Miritescu a fost pe rand ofiter de ordine publica in cadrul Politiei Municipiului Ploiesti in cadrul Sectiei de Politie nr. 3 si adjunct al sefului Sectiei nr. 4 de Politie Ploiesti.

ADVERTISEMENT

La 11 ani distanță de la intrarea în Poliție, mai exact în 2006 a ajuns la Inspectoratul Judetean de Politie Prahova. A fost sef de Cabinet, imputernicit adjunct al sefului inspectoratului, imputernicit sef al inspectoratului, sef al inspectoratului.

Eduard Miritescu a fost numit la comanda IPJ Prahova ca interimar, in februarie 2016, functie pe care a preluat-o efectiv, prin concurs, in cursul lunii decembrie a aceluiasi an.

ADVERTISEMENT

Nu s-a oprit aici și a avansat în carieră pas cu pas. A fost avansat in structurile centrale ale MAI in 2019. Miritescu a fost succedat la conducerea IPJ Prahova tot prin practica numirii interimare de catre comisarul-sef Florin Catalin Aristan, scrie Ziarul de Ploiesti.

Inainte de a ajunge la Politia Romana, Eduard Miritescu a fost responsabil de managementul sistemului de transmisiuni la nivelul structurilor de jandarmi din judet la Brigada de Jandarmi Bacau, intre 1993 si 1995.

ADVERTISEMENT

De remarcat că în perioada 1988-2008, Eduard Miritescu a absolvit programe universitare de electronica si informatica, contabilitate si informatica de gestiune si drept si administratie publica.

Concret, Miritescu a obtinut o diploma de inginer in 1993 la Academia Tehnica Militara Bucuresti in cadrul Facultatii de Electronica si Informatica.

ADVERTISEMENT

Are și patalama de economist din anul 1998 obținută de la Academia de Studii Economice Bucuresti, in cadrul Facultatii de Contabilitate si Informatica de Gestiune, iar in 2008 s-a licentiat in drept la Universitatea “Spiru Haret” din Bucuresti, in cadrul Facultatii de Drept si Administratie Publica

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!