News

El este octogenarul rătăcit pe Transalpina. A stat 5 ore în ploaie și vânt puternic. Foto

18.06.2020 | 12:33
Bărbatul de 80 de ani s-a rătăcit pe Transalpina. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

El este octogenarul rătăcit pe Transalpina care a supraviețuit preț de 5 ore în ciuda unor condiții meteo înfiorătoare. Vorbim despre un bucureștean de 80 de ani care a fost găsit, în cele din urmă, de jandarmii montani și salvamontiști.

Bărbatul se afla pe Muntinu Mic din Munții Cozia și a rezistat câteva ore bune în ploaie, dar și vânt puternic ceea ce a scăzut temperatura destul de serios.

ADVERTISEMENT

Acesta s-a rătăcit pe Transalpina, în timp ce soția lui a rămas singură lângă mașină, plângând până când un grup de turiști a sunat la numărul de urgență, 112.

Bărbatul de 80 de ani s-a rătăcit pe Transalpina

„Un autoturism aflat pe marginea drumului, ploaia torențială, o doamnă singură și în vârstă care plângea în hohote, a determinat un grup de turişti aflat în trecere pe traseul turistic Transalpina – zona Izvorul Tămăduirii, să oprească și să afle ce s-a întâmplat”, a transmis Inspectoratul de Jandarmi Județean Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Soția acestuia le-a spus turiștilor că bărbatul ei este un iubitor al muntelui. Acesta ar fi dorit să se îndepărteze puțin de autoturism pentru a se bucura în tihnă de peisaj.

După aproape două ore în care l-a așteptat, femeia și-a dat seama că ceva s-a întâmplat. Extrem de agitată și cu telefonul descărcat, aceasta a intrat în panică.

Acela a fost momentul în care alți turiști au observat-o. Grupul a decis să sune imediat la apelul unic de urgență și să anunțe dispariția bărbatului.

ADVERTISEMENT

„După trei ore de căutări, bătrânul rătăcit a fost găsit întins pe jos, epuizat și dezorientat, pe muntele Muntinu Mic, la 4 km de locul unde o lăsase pe soție, în mașină.

Personalul salvamont i-a acordat primul ajutor şi pentru a-l proteja termic, jandarmii i-au oferit haina de serviciu. Momentul revederii cu soţia a fost unul emoţionant, atât pentru protagonişti, cât şi pentru salvatori.

ADVERTISEMENT

După ce le-au mulţumit pentru sprijinul acordat, cei doi soţi şi-au continuat traseul spre casă”, a mai anunțat Jandarmeria Vâlcea.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri