News

El este omul care a trăit 4 pandemii! „Lumea va fi un loc mai bun după coronavirus”

19.04.2020 | 10:22
El este omul care a trait 4 pandemii Lumea va fi un loc mai bun dupa coronavirus
ADVERTISEMENT

El este omul care a trăit 4 pandemii! Suedezul Gosta Vestlund are nu mai puțin de 106 ani și o mare speranță în bine. Bărbatul este increzator ca oamenii vor deveni mai buni dupa ce vom scăpa de coronavirus.

El este omul care a trăit 4 pandemii!

Gosta Vestlund avea aproape cinci ani cand gripa spaniola a ajuns in Suedia, in 1918. A crescut la bunici si mama sa adoptiva era chiar matusa sa, Anna.

ADVERTISEMENT

Femeia avea să moară din cauza pandemiei, una care a provocat 35 de mii de decese în Suedia, majoritatea fiind persoane sub 45 de ani.

„Lumea va fi un loc mai bun după coronavirus”

“A fost o veste teribila, mai ales pentru bunica mea, care a avut 15 copii, iar 6 dintre ei au murit la o varsta frageda. Apoi matusa mea a murit de gripa spaniola”, a povestit Gosta Vestlund pentru Afton Bladet.

ADVERTISEMENT

A fost crescut în continuare de bunici și a avut parte de o educație bună. În 1930 a infiintat un club de tineret social-democratic care lupta impotriva raspandirii nazismului.

Gripa asiatica, aparuta in 1957, a fost a doua pandemie traita de Gosta Vestlund. Peste 1 milion de oameni, multi dintre ei tineri, au murit, insa Suedia a raportat un numar mic de victime.

ADVERTISEMENT

Nu la fel a fost în 1968  din cauza gripei Hong Kong. Atunci peste 1.000 de suedezi si-au pierdut viata, în timp ce la nivel global numarul deceselor a trecut de 1 milion.

Nu s-a terminat aici pentru că Gosta Vestlund a supraviețuit și gripei porcine din 2009, in urma careia 280.000 de oameni si-au pierdut viata doar in primul an. In Suedia au fost peste 2.000 de cazuri si 20 de decese.

ADVERTISEMENT

“In 106 ani pot spune ca am trecut prin multe. Am trait doua razboaie mondiale si patru pandemii. In momente de criza trebuie sa te adaptezi si sa te repozitionezi in societate. Tot timpul suntem in dezvoltare”, a explicat suedezul care spune că nu se teme de coronavirus.

“Vedem deja efectele pozitive pe care le are asupra mediului inconjurator. In plus, lumea va fi un loc mai bun. Vedem deja ca oamenii s-au apropiat si discuta mai mult. Sper ca acest lucru va continua si dupa ce criza va trece”, a explicat Vestlund.

 

 

ADVERTISEMENT