Sport

Gigi Becali a confirmat Fanatik cu privire la cine este omul care va face cuplu cu Mihai Pintilii la FCSB. A fost deja la antrenament. Update Exclusiv

Mihai Pintilii a rămas antrenor interimar la FCSB după ce Nicolae Dică și-a dat demisia. Gigi Becali a găsit antrenor cu licență PRO care să-l ajute pe „Pinti”.
29.11.2022 | 16:13
Gigi Becali a confirmat Fanatik cu privire la cine este omul care va face cuplu cu Mihai Pintilii la FCSB A fost deja la antrenament Update Exclusiv
Leo Strizu este omul care va face cuplu cu Mihai Pintilii la FCSB dacă Gigi Becali îl convinge pe „Pinti” să rămână după meciul de la Craiova. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
29-11-2022
14:21

Leo Strizu, antrenorul cu licență PRO ales de Gigi Becali

Așa cum FANATIK anunțat în exclusivitate încă din 10 noiembrie, Leo Strizu este alesul lui Gigi Becali pentru a face cuplu cu Mihai Pintilii pe banca tehnică la FCSB.

Conform as.ro, Strizu, care este deținător de licență PRO, a fost prezent la antrenamentul de marți al vicecampioanei României de la Berceni și a asistat la ședința condusă de Pintilii.

„Da, Leo Strizu este noul antrenor al echipei. Va fi ajutat de Pintilii”, a declarat Gigi Becali.

Leo Strizu, în vârstă de 55 de ani, pregătește echipa secunde a ”roș-albaștrilor” din liga a treia, iar la prima formație va ocupa funcția de antrenor principal, deoarece Pintilii nu are decât licența B.

Gigi Becali va pune antrenor la FCSB în pauza care urmează în SuperLiga. După ce variantele la care s-a gândit inițial nu s-au materializat, patronul FCSB a realizat că interimarul Mihai Pintilii ar putea reprezenta o soluție viabilă pentru echipă. Dar…

Mihai Pintilii va face cuplu la FCSB cu Leo Strizu dacă Gigi Becali îl va convinge pe „Pinti” să continue pe acest post după meciul cu FCU Craiova

La scurt timp după ce Nicolae Dică și-a dat demisia de la FCSB, Becali a avut o listă inițială de antrenori pe care se aflau, printre alții, Andrei Prepeliță și Ilie Poenaru. Mai mult ca tatonare.

ADVERTISEMENT

Așa cum a dezvăluit în exclusivitate FANATIK, patronul și-a refăcut preferințele după discuțiile cu apropiații. Gigi s-a îndreptat înspre Eugen Neagoe, tehnicianul de la U Cluj care tocmai îl bătuse, și Liviu Ciobotariu, principalul Voluntariului. Neagoe a refuzat elegant, „Ciobi” i-a promis lui Becali că vine, apoi s-a sucit, mulțumind pentru interes.

Mihai Pintilii, omul care a rămas pe bancă alături de Thomas Neubert după ce a plecat Dică, e soluția pe care Gigi o vede și pe viitor în acest moment. Dar Pintilii are nevoie de un tehnician cu licență Pro pentru a rămâne antrenor la FCSB. Iar Becali a găsit omul care să-l ajute pe „Pinti”.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Leo Strizu este tehnicianul pe care patronul FCSB îl vede ca făcând cuplu cu Mihai Pintilii la FCSB în perioada imediat următoare. Adică după meciul de la Craiova al roș-albaștrilor, cu oltenii lui Adrian Mititelu, partidă care se va disputa în week-end, după care va urma pauza pentru Mondialul din Qatar.

Mihai Pintilii are dispensă pentru a fi interimar doar o lună. Gigi Becali trebuie să-l convingă să rămână, deși „Pinti” ezită!

O să vedem ce facem cu Pintilii. Nu ne grăbește nimeni”Aceasta a fost declarația pe care Gigi Becali a dat-o imediat după FCSB – Rapid 3-1, derby câștigat de gazde cu contribuția importantă a noului principal, Mihai Pintilii.

ADVERTISEMENT

Să dea Dumnezeu să câștig și la Galați în Cupă, și mai departe, apoi veți vedea ce se va întâmpla”, a spus, enigmatic, și Mihai Pintilii după victoria din ultima etapă, în urma căreia Adrian Mutu l-a felicitat direct.

Mihai Pintilii are dispensă pentru o lună ca să aibă prerogative de antrenor principal. Apoi FRF obligă FCSB să numească un antrenor cu licență Pro. Becali l-a găsit pe Leo Strizu ca să-l ajute pe Pintilii, Strizu fiind tehnicianul echipei secunde a roș-albaștrilor din liga a treia.

ADVERTISEMENT

Problema cea mai importantă pe care ar trebui să o rezolve Becali este să-l convingă pe Pintilii să continue pe banca tehnică în funcția actuală. Din informațiile FANATIK, Mihai ezită să rămână, indiferent de rezultatele următoarelor două meciuri, în Cupă și la Craiova.

Mihai Pintilii a debutat ca antrenor la FCSB acum doi ani, la 0-2 cu Slovan Liberec în Europa League

Mihai Pintilii nu se consideră încă pregătit pentru taifunul numit FCSB. În aceste zile el a revitalizat o echipă căzută în ultima parte a mandatului lui Nicolae Dică. Pintilii preferă să mai acumuleze experiență și abia apoi să ia taurul de coarne. Riscul unui eșec la început de carieră în meseria de antrenor este major.

Într-adevăr, Pintilii este respectat de vestiar și de cei din staff cu care lucrează de mult timp. Face un cuplu sudat cu Thomas Neubert, se înțelege excelent cu Marius Popa, cu Lucian Filip, cu Ovidiu Petre. Dar nu prea se vede „șeful” tuturor în acest moment. Rămâne de văzut cum va reuși Gigi Becali să umble la coarda sensibilă a fostului mijlocaș de fier al FCSB.

Mihai Pintilii a condus FCSB în meciurile cu West Ham United, 0-3, și cu Rapid, 3-1. Dar nu este prima oară când „Pinti” e principal interimar. I s-a mai întâmplat și la un meci la Giurgiu, în Europa League, cu Slovan Liberec. Pe 24 septembrie 2020, la Giurgiu, Pintilii a stat pe bancă la 0-2 cu cehii de la Liberec după ce Toni Petrea și Bogdan Vintilă au fost „faultați” de Covid și izolați.

  • 38 de ani a împlinit Mihai Pintilii la 2 zile după victoria cu Rapid. Are 3 meciuri ca antrenor principal
  • 5 este numărul pe care Pintilii l-a avut pe tricou la FCSB. El a devenit antrenor secund la FCSB în cantonamentul din ianuarie 2020, de la Marbella, când a renunțat să mai joace

  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,95 este cota pentru „2 solist” la Oțelul Galați – FCSB. Vezi toate cotele aici!

ADVERTISEMENT