News

El este patronul care ar fi ţinut sclavi 7 tineri. Victimele erau racolate din Gara de Nord şi minţite că vor primi bani. Ajungeau la ferma groazei din Argeș

Noi detalii despre patronul care ar fi ținut sclavi 7 tineri, la o fermă din județul Argeș. Individul racola victimele din Gara de Nord.
29.06.2024 | 21:24
El este patronul care ar fi tinut sclavi 7 tineri Victimele erau racolate din Gara de Nord si mintite ca vor primi bani Ajungeau la ferma groazei din Arges
Cine este patronul care ar fi ţinut sclavi 7 tineri. colaj Fanatik/ foto captură Poliția Română
ADVERTISEMENT

Ies la iveală noi detalii despre patronul care ar fi ținut sclavi 7 tineri, la o fermă din județul Argeș. Bărbatul racola victimele din Gara de Nord, București, mințindu-le că le va oferi un loc de muncă. Ajunși la stână, tinerii nu numai că nu erau plătiți, dar erau ținuți în condiții greu de descris.

Cine este patronul care a ținut sclavi 7 tineri într-o fermă din Argeș

Bărbatul care a exploatat victimele se numește Petre Popa, iar în anul 2021 apărea în spațiul public lăudându-se că este primul fermier care a achiziționat un abator mobil. Totodată, el spunea că are 200 de vaci de carne Angus și Limousine și peste o mie de oi.

ADVERTISEMENT

Însă, nu menționa cum obișnuia să-și desfășoare activitatea la stână. Totul a ieșit la iveală joi, 27 iunie 2014, în urma unor percheziții desfășurate la fermă și la încă trei adrese, atât din Argeș, cât și din București.

Cel care l-a dat de gol pe fermierul din Albeștii de Argeș este un băiat, în vârstă de doar 17 ani, care se afla printre victime. El a reușit să fugă de la fermă, fiind văzut de o patrulă de poliție în zona respectivă.

ADVERTISEMENT

Ceea ce a atras atenția oamenilor legii a fost faptul că băiatul era murdar, dezorientat și sumar îmbrăcat, potrivit Observator News. Cercetările au arătat că cei șapte tineri au fost „recrutați” în decembrie 2023, fiind exploatați până la momentul desfășurării perchezițiilor.

Bărbatul a fost plasat în arest la domiciliu

După ce le promitea că îi va plăti pentru munca depusă la stână, Petre Popa îi trata asemenea unor sclavi. Nu le oferea bani și îi constrângea fizic și psihic să muncească. Bărbatul le lua actele de identitate pentru fi sigur că nu vor pleca.

ADVERTISEMENT

Tinerii trăiau în condiții inumane, dormind în corturi și mașini, în frig, mizerie și fără apă. Patronul fermei a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Instanța a luat această decizie, deoarece individul ar avea probleme de sănătate, însă nu s-a precizat boala de care suferă.

Nu este singurul caz de sclavie descoperit în județul Argeș. În 2016, România era cutremurată de ororile produse în localitatea Berevoiești, aici unde mai multe clanuri țineau aproximativ 40 de copii și tineri în lanțuri, înfometați și exploatați.

ADVERTISEMENT

Așa cum s-a întâmplat și în cazul recent din Albeștii de Argeș, victimele erau puse la munci grele, fără să fie plătite, unele dintre ele fiind pur și simplu răpite de pe stradă. „Stăpânii de sclavi”  îi umileau pe tineri, îi băteau, îi amenințau și îi țineau fără mâncare suficientă.

 

ADVERTISEMENT
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut...
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut drepturile de televizare
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Reacţia lui Wiz Khalifa după ce a fost săltat de jandarmi la festivalul 
Reacţia lui Wiz Khalifa după ce a fost săltat de jandarmi la festivalul "Beach, Please!"
Imagini emoționante cu bunicii lui Ianis Hagi, înainte de cununia religioasă! Părinții Marilenei...
Imagini emoționante cu bunicii lui Ianis Hagi, înainte de cununia religioasă! Părinții Marilenei Hagi, prezenți la biserică
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în...
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în rochie de mireasă și ce tradiții se țin în acest moment la Constanța | VIDEO
Doliu la Hollywood. A murit idolul unei generații
Doliu la Hollywood. A murit idolul unei generații
Cum s-a îmbrăcat soacra lui Ianis Hagi la nuntă. Invitații au întors capul...
Cum s-a îmbrăcat soacra lui Ianis Hagi la nuntă. Invitații au întors capul după ea / GALERIE FOTO
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de...
Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de chibrit pentru a rezolva ecuația