ADVERTISEMENT
News

El este puștiul de 17 ani din spatele atacului Twitter. Are milioane de dolari

Autor: Adrian Baciu | 04.08.2020 | 14:28
El este puștiul de 17 ani din spatele atacului Twitter. Are milioane de dolari
El este puștiul de 17 ani din spatele atacului Twitter. Are milioane de dolari

Ies la iveală noi detalii legate de atacul recent asupra platformei social medial Twitter care l-a avut la bază pe puștiul de 17 ani Graham Ivan Clark.

ADVERTISEMENT

Tânărul are un trecut extrem de controversat, fiind în centrul mai multor acuzații de ordin informatic în Statele Unite ale Americii.

Conform celor de la Business Insider, în 2019 Clark a fost subiectul unei anchete penale în care procurorii din Florida au confiscat 15.000 de dolari şi 400 de Bitcoin.

ADVERTISEMENT

Cine este puștiul de 17 ani din spatele atacului Twitter. Are milioane de dolari

Acuzat de curând că a atacat conturi de Twitter ale mai multor personalități marcante de peste ocean, a scăpat în 2019 de acuzaţii și a devenit milionar.

După achitare, autoritățile i-au returnat acestuia banii, dar şi 300 de cryptomonede, în valoare de peste 3 milioane dolari. Cel atacat informatic anul trecut a dezvăluit că procurorii nu l-au acuzat pe Clark la acea vreme pentru că era minor.

ADVERTISEMENT

Graham Ivan Clark și-a consolidat ”cariera” în domeniul escrocheriilor informatice în comunităţile Minecraft. Foști apropiați ai acestuia spune că tânărul cerea o sumă de bani în schimbul unor articole din joc, iar după ce îşi primea banii, înțelegerea pica.

Un jucător Minecraft spunea recent că, în 2016, tânărul s-a oferit să-i vândă o pelerină digitală pentru 50 de dolari, dar nu i-a livrat-o niciodată. În ultimele luni, Clark a postat pe contul său de Instagram, acum şters, poze în care purta Sneackerşi şi un ceas Rolex.

ADVERTISEMENT

Clark, 30 de capete de acuzare. Ar fi spart peste 100 de conturi Twitter

Pe numele lui Graham Ivan Clark sunt în acest moment 30 de acuzații. Acesta ar fi compromis peste 100 de conturi ale mai multor celebrități.

Puștiul este arestat la Tampa, Florida, fiind este acuzat că, la mijlocul lunii iulie, a uzurpat identitatea unor personalităţi, între care fostul directorul executiv al Tesla, Elon Musk, Warren Buffet, Michael Bloomberg, compania Apple, politicienii Joe Biden şi Barack Obama, dar şi celebrităţi din showbiz precum Kanye West şi Kim Kardashian.

ADVERTISEMENT

Clark ar fi postat mesaje în numele acestora cerând victimelor să trimită monede bitcoin. El ar fi strâns peste 100.000 de dolari într-o singură zi. Cauţiunea stabilită pe numele lui Clark este de 725.000 de dolari.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!