Life

El este şeicul care trăieşte în lux şi opulenţă. E atât de bogat încât a plătit două milioane de lire sterline ca să mănânce căpșuni

Amănunte neașteptate despre conducătorul Dubaiului, șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum, ies la suprafață. Se pare că acesta avea o viață mai opulentă decât s-ar fi crezut.
28.11.2022 | 19:49
El este seicul care traieste in lux si opulenta E atat de bogat incat a platit doua milioane de lire sterline ca sa manance capsuni
Mohammed bin Rashid al-Maktoum a cheltuit două milioane de lire pentru căpșuni. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Un divorț neașteptat a uimit pe toată lumea în urmă cu mai bine de un an de zile.

Șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum a cheltuit două milioane de lire sterline pe căpșuni

Conducătorul Dubaiului, șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum, și fosta sa soție, prințesa Haya, au pus capăt mariajului lor, iar odată cu acest lucru, amănunte neașteptate au ieșit la suprafață.

Deși cei doi s-au separat în mod amiabil, la notar, judecătorii au rămas șocați în momentul în care au văzut ce avere aveau de împărțit cei doi, dar și pe ce au ajuns să cheltuie banii aceștia, în perioada în care erau căsătoriți.

ADVERTISEMENT

”Un standard de viață cu adevărat opulent, fără precedent, de care s-au bucurat părțile”, cam asta au spus judecătorii în momentul în care au văzut cheltuielile din relația celor doi, notează The Guardian.

Una dintre cele mai controversate plăți a fost cea pentru căpșuni. Într-o singură vară, fostul cuplu a cheltuit nu mai puțin de două milioane de lire sterline pentru niște simple căpșuni.

ADVERTISEMENT

De asemenea, nici copiii celor doi nu aveau de ce să se plângă. Cuplul are doi copii, Jalila și Zayed, în vârstă de 15 și 10 ani.

Ambii copii primeau, în parte, o alocație de 10 milioane de lire pe an, iar acesta este doar începutul.

ADVERTISEMENT

Cei mici aveau de asemenea acces și la o flotă de avioane pe care șeicul le deținea.

Printre acestea se numără inclusiv un Boeing 747 costumizat, un iaht a cărui valoare a fost estimată la peste 300 de milioane de lire sterline, dar și mai multe elicoptere.

De asemenea, copiii celor doi se puteau bucura și de proprietățile luxoase ale familiei, a căror valoare era estimată anul trecut la sute de milioane de lire.

ADVERTISEMENT

Câți bani primea anual soția șeicului Mohammed bin Rashid al-Maktoum

De asemena, o instanță din Marea Britanie, care a judecat cauza, a aflat că înainte de divorț, soția șeicului Mohammed bin Rashid al-Maktoum primea anual, 83 de milioane de lire pentru cheltuieli gospodărești.

Evident, prințesa Haya nu era nevoită să se descurce singură. Atât ea cât și cei doi copii aveau la dispoziție nu mai puțin de 80 de angajați care să îi ajute.

Deși aveau un stil de viață cât se poate de opulent însă, se pare că acesta nu a contat pentru prințesa Haya.

În 2019, aceasta a fugit cu ambii copii în Marea Britanie, și nu este singurul caz de acest tip.

La acel moment, instanța a confirmat că șeicul Mohammed reprezenta atunci ”principala amenințare la adresa lor”.

ADVERTISEMENT
Tags: