News

El este singurul supraviețuitor din vagonul carbonizat complet în accidentul feroviar din Grecia. Cum a scăpat tânărul de explozie

Un student de 20 de ani, din Volos, este singurul călător supraviețuitor din primul vagon al trenului implicat în tragicul accident din Grecia.
14.03.2023 | 16:24
El este singurul supravietuitor din vagonul carbonizat complet in accidentul feroviar din Grecia Cum a scapat tanarul de explozie
Gerasimos e singurul supravieţuitor din primul vagon al trenului implicat în accidentul din Grecia Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Un tânăr student din Grecia este singurul pasager supraviețuitor din primul vagon al trenului de pasageri care s-a ciocnit cu un tren de marfă lângă Larisa, la sfârșitul lunii februarie. Acesta se află la terapie intensivă și luptă în continuare pentru viața sa.

Mitropolitul a ţinut o slujbă pentru Gerasimos

Gerasimos-Iason Georgiadis (20 de ani) călătorea în primul vagon al “trenului morții”, din care nimeni în afară de el nu a supraviețuit, după coliziunea îngrozitoare de la Tempi, lângă Larisa. Din cauza forței coliziunii, tânărul a zburat pe geam și a evitat astfel explozia și incendiul care au urmat accidentului.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Gerasimos a suferit răni grave la cap în urma impactului cu solul, medicii operându-l până acum de două ori. Familia lui i-a fost alături în tot acest timp la spital, iar întreaga comunitate din Volos se roagă acum pentru viața lui.

Medicii spun că este grav rănit din cauza multiplelor răni și vorbesc despre un miracol că a reuşit să supravieţuiască, deoarece rănile sale au fost atât de grave încât nu se așteptau ca el să reziste. “Fiecare oră care trece și pe care o învinge, este în favoarea lui…”, spun medicii, despre starea de sănătate a tânărului de 20 de ani.

ADVERTISEMENT

Între timp, Mitropolitul Demetriados Ignatios a rostit o rugăciune pentru Gerasimos – Iason, care luptă să rămână în viață. Presa elenă scrie că părinții lui Gerasimos rămân noapte de noapte în secția de terapie intensivă a spitalului general din Larissa și speră la un miracol.

Accident cu 57 de morţi în Grecia

În timp ce tânărul se luptă să supravieţuiască, profilul său de socializare este plin de mesaje de sprijin și dragoste, iar întreaga națiune speră că va ieși învingător din această bătălie. Încă patru răniți în coliziune se află la secția de terapie intensivă, în timp ce alți șapte sunt internaţi cu răni mai ușoare.

ADVERTISEMENT

Ciocnirea a două trenuri în Grecia, pe 28 februarie, accident soldat cu 57 de morţi, între care şi un român, a fost cauzată de o “tragică eroare umană”, a declarat premierul grec Kyriakos Mitsotakis. “Totul arată că drama este cauzată, din păcate, în principal de o tragică eroare umană”, a spus şeful guvernului elen.

Ministrul Transporturilor din Grecia, Kostas Karamanlis, şi-a anunţat demisia după acest accident dintre un tren de pasageri care circula între Atena şi Salonic, în nordul ţării, şi un convoi de marfă. El a declarat că a preluat infrastructura “nepotrivită pentru secolul 21” când a fost numit în funcţie în 2019 şi atunci a afirmat că va face eforturi să o îmbunătăţească. “Aceste eforturi nu au fost suficiente”, a spus oficialul grec, citat de thetoc.gr.

ADVERTISEMENT

Trenurile s-au ciocnit frontal în timp ce circulau, dintr-un motiv necunoscut, pe aceeaşi linie pe o distanţă de câţiva kilometri. Şeful gării din Larissa, oraşul cel mai apropiat de locul accidentului, a fost arestat şi este urmărit penal pentru “omor prin imprudenţă” şi “vătămare corporală” .

ADVERTISEMENT