Life

El este șoferul român care a fost amendat cu aproape 3 milioane de euro. Greșeala majoră făcută la frontieră

Un șofer român a fost amendat cu aproape 3 milioane de euro. Ce greșeală a comis acesta și ce acuzații îi aduc oamenii legii?
05.02.2023 | 16:27
El este soferul roman care a fost amendat cu aproape 3 milioane de euro Greseala majora facuta la frontiera
Cum a ajuns un șofer din România să fie amendată cu aproape 3 milioane de euro. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un șofer din România a ajuns într-o situație fără precedent. Acesta are de plătit o amendă care se ridică la aproape 3 milioane de euro.

Cum a primit un șofer român o amendă de aproape 3 milioane de euro

Cum a fost posibil acest lucru și ce greșeală majoră a făcut șoferul român? Întâmplarea s-a petrecut în Dijon, Franța, la finalul lunii ianuarie.

ADVERTISEMENT

La acel moment, polițiștii de frontieră francezi verificau un camion care era înmatriculat în Spania. Se întâmpla pe A31,mai exact în zona de odihnă Gevrey-Chambertin.

Șoferul respectivului camion, care era de naționalitate română, le-a spus oamenilor legii că transportă fructe și legume din Spania către Germania, însă aceștia aveau să descopere cu totul altceva.

ADVERTISEMENT

Vameșii de la frontiera respectivă au intrat în camion și au început să verifice încărcătura, astfel încât să confirme sau nu dacă șoferul român a spus adevărul.

Ce au descoperit însă a fost complet neașteptat. Potrivit Le Journal du Centre, în camionul condus de șoferul român, polițiștii de la frontieră au găsit 13 sacoșe de rafie în care se aflau pungi termosigilante umplute cu plantă de canabis.

ADVERTISEMENT

Ce au descoperit oamenii legii în camionul condus de șoferul român

În total, conform informațiilor făcute publice, ofițerii de la vama Dijon, Franța au descoperit și alte 21 de astfel de pungii, aflate chiar sub scaunul șoferului respectiv.

Cantitatea totală de canabis descoperită a fost de nu mai puțin de 289,56 kilograme, iar valoare estimată se ridică la 2.895.600 de euro, adică aproape 3 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Mai departe, șoferul nu doar că a fost condamnat la închisoare, dar are de plătit și o amendă pe măsură. Le Journal du Centre scrie că românul a fost dat în judecată, cu o procedură rapidă și a ajuns în fața instanței din Dijon în cursul zilei de miercuri, 1 februarie.

După ce au analizat toate probele pe care autoritățile le aveau împotriva sa, instanța de judecată a decis să îl condamne pe șoferul român la doi ani de închisoare.

Mai mult de atât, acesta mai are de plătit și o amendă de 2.895.600 de euro, pentru fapta ilegală comisă, relatează sursa citată.

Amintim că și în România avut recent loc mai multe percheziții, în urma cărora polițiștii au reținut mai multe kilograme de canabis. 

ADVERTISEMENT
Tags: