Life

El este tânărul care trăia într-un cartier de la periferia Târgoviştei și care a ajuns economist la Banca Centrală Europeană. Ce a făcut ca să-și schimbe viața

Andrei Bogdan Sterescu este tânărul care a reușit ceea ce mulți doar visează. Povestea lui este un adevărat izvor de inspirație.
23.01.2023 | 19:24
El este tanarul care traia intrun cartier de la periferia Targovistei si care a ajuns economist la Banca Centrala Europeana Ce a facut ca sasi schimbe viata
Andrei Bogdan Sterescu, tânărul care a ajuns să lucreze la Banca Centrală Europeană. Sursă foto: gazetadambovitei.ro
ADVERTISEMENT

Andrei Bogdan Sterescu provine dintr-o familie modestă. De asemenea, el este și singurul din familia sa care a reușit să urmeze și studiile superioare.

Povestea lui Andrei Bogdan Sterescu, economist la Banca Europeană

Andrei provine dintr-un cartier mărginaș din Târgoviște, iar destinul său avea să ia o întorsătură complet neașteptată.

ADVERTISEMENT

Acum, tânărul se numără printre cei 130 de români care lucrează la Banca Centrală Europeană. Înainte de a ajunge însă aici, viața tânărului părea că va fi cu totul alta.

Andrei Bogdan Sterescu a urmat cursurile liceului de Arte din Târgoviște. Voia să devină designer grafic și să conceapă jocuri video și filme. Lucrurile aveau să se schimbe în clasa a X-a.

ADVERTISEMENT

În acel moment, Andrei a fost atras de economia politică, așa că s-a înscris la mai multe cursuri online la instituții de prestigiu din străinătate.

Iată că așa a ajuns la Universitatea Yale, la un curs despre fundațiile gândirii politice, iar asta a povestit-o chiar el.

ADVERTISEMENT

Cum a apărut pasiunea pentru economie

De asemenea, a mai studiat și la un curs oferit de o Universitate din Tel Aviv, dar și din Edinburgh.

”Așa am ajuns la cursul universități Yale al lui Ian Shapiro despre fundațiile gândirii politice. M-am mai înscris și la Introducere în Filosofie, curs oferit de Universitatea din Edinburgh, sau la Apariția Orientului Mijlociu Modern al Universității Tel Aviv”, a spus tânărul.

ADVERTISEMENT

După ce a absolvit liceul, Andrei Sterescu a vrut să studieze în străinătate, așa că din puținii bani pe care îi avea, a ales Franța. Acolo, tânărul a primit o bursă socială la Institutul de Științe Politice din Paris, iar Masterul l-a făcut tot acolo.

ADVERTISEMENT

Primul an de master l-a făcut însă la Paris, iar cel de-al doilea la Berlin, acolo unde și-a susținut și teza de disertație.

De asemenea, Andrei a studiat și în Marea Britanie, cu ajutorul programului Erasmus.

Cum a ajuns Andrei să lucreze la Banca Centrală Europeană

Și-a dorit un job la Banca Centrală Europeană în 2018, însă de abia doi ani mai târziu, visul său a devenit realitate. În octombrie 2020, Andrei a plecat acolo să facă practică, iar începând cu luna iulie 2021, este oficial unul dintre economiștii de la Banca Europeană.

Andrei spune însă că a avut și mult noroc, având în vedere că provenea dintr-o familie destul de simplă, iar șansele să ajungă acolo erau unele cât se poate de mici.

De asemenea, el a mai povestit, potrivit gazetadambovitei.ro că nu a studiat mai mult decât alți coleg, ci pur și simplu a fost curios.

”Nu am avut o situație materială neapărat avantajoasă. Nici sărac, dar nici în situație de avantaj. (…) Curiozitatea a fost principalul atu că am ajuns să lucrez aici. Asta se poate aplica oricui”, a mai adăugat el.