Fotbal international

El este urmașul lui Messi! A semnat contractul de profesionist cu Barcelona și are o clauză astronomică

23.09.2020 | 17:40
El este urmasul lui Messi A semnat contractul de profesionist cu Barcelona si are o clauza astronomica
ADVERTISEMENT

El este urmașul lui Messi! Puștiul Ansu Fati a semnat primul contract de jucător profesionist cu FC Barcelona, iar clauza sa de reziliere este una uriașă.

În vârstă de 17 ani, jucătorul spaniol născut în Guineea-Bisau a debutat la Barcelona pe parcursul sezonului precedent, însă nu avea încă un contract de profesionist.

ADVERTISEMENT

Fati a debutat în 2020 și la naționala Spaniei, pentru care a înscris deja un gol și a oferit o pasă decisivă în partida cu Ucraina din UEFA Nations League.

El este urmașul lui Messi! Înțelegerea este valabilă doar până în 2022

Ansu Fati a fost crescut la FC Barcelona și a prins deja 33 de meciuri la prima echipă a catalanilor. În ciuda vârstei sale, spaniolul care evoluează ca aripă stânga, a marcat deja opt goluri și a oferit și o pasă decisivă pentru formația antrenată acum de Ronald Koeman.

ADVERTISEMENT

Puștiul a semnat în luna decembrie a anului 2019 un contract pe trei ani cu Barcelona, care poate fi prelungit pentru încă două sezoane. Înțelegerea semnată de Fati nu era una care să îi garanteze statutul de jucător al primei echipe, însă Barcelona a transformat acum contractul într-unul de profesionist și l-a înregistrat la federație, conform Marca.

Atât durata contractului cât și salariul jucătorului rămân neschimbate. Ceea ce se modifică, pe lângă statutul lui Fati, constă în clauza de reziliere a contractului. Acesta poate pleca de la Barcelona doar dacă o echipă își permite să plătească nu mai puțin de 400 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Înainte de modificarea contractului, clauza lui Fati era de doar 170 de milioane de euro. Durata înțelegerii este una atât de scurtă deoarece, atunci când actul a fost semnat, Fati era încă minor, iar minorii nu pot semna contracte valabile pe cinci ani. Clauza de prelungire pentru încă două sezoane nu va putea fi activată unilateral de către club în 2022, astfel că Fati și-ar putea renegocia salariul.

Cine îl reprezintă pe Fati și ce obiectiv are puștiul

După ce inițial a fost reprezentat la discuțiile cu oficialii catalanilor de către Rodrigo Messi, fratele superstarului alături de care joacă la Barcelona, Fati a ajuns la o înțelegere cu celebrul impresar Jorge Mendes. Mendes a discutat cu oficialii Barcelonei despre viitorul puștiului de 17 ani.

ADVERTISEMENT

Acesta vrea să continue pe Camp Nou și să își dezvolte o carieră cât mai bogată în tricoul blaugrana. Fati și-a revenit după o accidentare la șold și a fost folosit de Koeman în amicalul cu Elche. Antrenorul olandez al Barcelonei se bazează foarte mult pe Fati în perspectiva noului sezon. Fati are ocazia să debuteze în stagiunea 2020-2021 duminică, atunci când Barcelona joacă de la ora 22:00 acasă, cu Villareal.

ADVERTISEMENT