News

El este urmașul lui Pimen! Tocmai a fost întronizat arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Primul anunț

26.07.2020 | 16:45
PS Calinic Botoşăneanul a fost numit în locul lui IPS Pimen. Sursa foto - captură Trinitas
ADVERTISEMENT

A fost ales urmașul lui Pimen! Astfel, ÎPS Calinic Botoşăneanul și-a luat în primire funcția de arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor în cadrul unei ceremonii de întronizare.

Totul s-a petrecut la mănăstirea Sfântul Ioan din Suceava, imediat după oficierea Sfintei Liturghii. De remarcat că ierarhul a avut un discurs presărat cu mulţumiri adresate conducătorilor BOR, dar şi autorităţilor statului.

ADVERTISEMENT

Singurul mesaj dur al acestuia a fost la adresa tuturor reprezentanţilor mass-media. Mii de preoţi, monahi şi mireni au participat la slujbă.

Totul despre urmașul lui Pimen!

Aceasta a fost oficiată de un uriaş sobor de preoţi şi ierahi, condus de Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înaltpreasfinţitul Petru, Mitropolitul Basarabiei, Înaltpreasfinţitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului.

ADVERTISEMENT

De asemenea au mai fost Preasfinţitul  Ignatie, Episcopul Huşilor şi Preasfinţitul  Veniamin și Episcopul Basarabiei de Sud.

Trebuie specificat că noul ierarh a primit sfintele daruri din partea Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe.

ADVERTISEMENT

„Deşi probabil aşteptaţi, nu pot dezvălui priorităţile mele întrucât necesită în prealabil o analiză pertinentă a stării de fapt”, a declarat ÎPS Calinic.

„Din păcate, există şi păstori nebuni, care nu umblă după oaia cea pierdută, nu o caută pe cea rătăcită, nu o vindecă pe cea rănită şi nici pe cea sănătoasă nu o hrăneşte. Ci o mănâncă pe cea grasă şi îi smulge unghiile, după cuvintele profetului Zaharia”, a mai spus ÎPS Calinic.

ADVERTISEMENT

„Un cuvânt de mulţumire se cuvine să-l adresez şi reprezentanţilor media, cu precădere postului de televiziune Trinitas TV care transmite în direct acest eveniment. Pe toţi, dar pe toţi i-aş ruga să ne critice mai puţin şi să ne ajute mai mult că doar şi ei slujesc interesele acestui popor. (…) 

Vreau să vă asigur că dincolo de severitatea mea veţi găsi un suflet bun, care cu patru decenii în urmă a lăsat haina trupului acestei lumi la porţile Mănăstirii Putna pentru a o primeni cu haina duhului sub îndrumarea duhovnicească a părintelui Pimen, stâlp al ortodoxiei bucovinene, în a doua jumătate a secolului XX (…)

Dincolo de temerile pe care le-aţi avut şi, probabil, încă le aveţi vă asigur că veţi găsi în persoana mea un episcop cu care veţi putea lucra eficient în via Domnului respectând canoanele sfinţilor părinţi, legiuirile bisericilor şi hotărârile Sfântului Sinod.  Aranjamentele nu merg! Vă asigur de seriozitate, punctualitate şi promptitudine în decizii. (…)

Dincolo de prezicerile unora din campania electorală, sunt deschis la nou, numai dacă, atenţie, acel nou să nu lezeze mântuirea credincioşilor!”, a completat ÎPS Calinic.

 

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: